NORAD îi informează pe copii despre locaţia lui Moş Crăciun în fiecare an, din 1955. În acel an, un anunţ publicat într-un ziar local din Colorado Springs (statul Colorado), unde se află sediul actual al NORAD, îi invita pe copii să-l sune pe Moş Crăciun. Însă numărul de telefon a fost publicat greşit, dovedindu-se a fi cel al Comandamentului pentru Apărare Aeriană Continentală (CONAD), predecesorul NORAD. 

Ofiţerii de serviciu au intrat în joc şi au început să le explice copiilor unde se afla Moş Crăciun, acest lucru transformându-se într-o tradiţie pentru NORAD.

Informaţiile NORAD despre Moş Crăciun sunt foarte populare şi în cadrul reţelelor sociale. În plus faţă de pagina oficială de Internet /www.noradsanta.org/, cea de pe Facebook şi cea de pe Twitter, Moş Crăciun beneficiază anul acesta şi de o aplicaţie specială pentru telefoanele mobile, care include un joc numit Elf Toss, similar binecunoscutului joc Angry Birds. 

”Prima Doamnă” a Statelor Unite, Michelle Obama, a fost unul dintre voluntari pentru al doilea an la rând, răspunzând la aproximativ 10 apeluri telefonice din Hawai, unde se află în vacanţă de sărbători împreună cu familia sa. 

Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: