Carnea albă, şi în această categorie şi carnea de pasăre este asiduu recomandată de nutriţionişti şi medici, în dietele „sănătoase”, consumul acesteia cunoscând o dinamică pozitivă în ultimele două decenii în regiunile dezvoltate – zona euro, Japonia, SUA, Canada – şi mediile dezvoltate din ţările emergente Rusia, China, Mexic, India etc.

Potrivit unor date europene, citate de Agenţia Irlandeză pentru Alimenaţie (Bord Bia) anul trecut consumul de carne de pasăre din zona euro a crescut cu 2%, în condiţiile în care consumul general a scăzut sub efectele crizei economice.
Menţinerea pe un trend de creştere a consumului de carne de pasăre este singurul lucru care îi menţine pe linia de plutire pe crescători în condiţiile în care preţul furajelor a crescut şi el constant în ultimii ani.

Din nefericire creşterea consmului de carne cunoaşte un ritm mai scăzut decât cea a preţului furajelor fapt care hrăneşte estimări sumbre privind menţinerea competitivităţii în acest domeniu.

Diferenţa de valoare dintre 1 kilogram de carne de pasăre şi cantitatea de nutreţ necesară pentru producerea acestuia a atins anul trecut cea mai mică valoare din ultimii 8 ani.