Larry Page, cu o avere de 104 miliarde de dolari, a câștigat 21,2 miliarde de dolari în 100 de zile. Sergey Brin, cu o avere evaluată la 100 de miliarde de dolari, a câștigat 20,4 miliarde de dolari în aceeași perioadă, informează kaftanpost.com.

Cei doi se pot lăuda că, împreună au câștigat mai mult decât rezerva de numerar străin a Nigeriei, evaluată în prezent la 35 de miliarde de dolari.

O mare parte a averii lui Larry Page provine din participarea sa la Alphabet, compania mamă a Google. El deține în prezent 12,6 miliarde de dolari în numerar. Și averea lui Sergey Brin provine din participarea sa la cel mai popular motor de căutare din lume. Deține în numerar 12,7 miliarde de dolari.

Creșterea impresionantă din cea mai puternică economie a lumii a stimulat presiunea de cumpărare a acțiunilor Google, iar fondatorii săi și-au văzut averile sporind.

O acțiune Google se tranzacționează în prezent la 2.285,88 dolari, aproape de maximum din ultimele 52 de săptămâni, de 2.289,04 dolari, cu o rentabilitate anuală a investiției fixată la 89%.

Larry Page și Sergey Brin se alătură altor șase miliardari din SUA: Jeff Bezos, CEO Amazon, Elon Musk, CEO Tesla, Bill Gates, cofondator Microsoft, Bernard Arnault, CEO LVMH, Mark Zuckerberg, CEO Facebook, și Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway.

Sursa foto: Dreamstime