Cod roșu de viscol

Cod roșu de viscol. Până la ora 17:00, ANM anunţă că, îndeosebi la peste 2000 m altitudine, vor fi rafale ale vântului de 140…160 km/h, viscol puternic, vizibilitate zero.

Sunt vizate zonele: Judeţul Braşov – zona de munte de peste 1800 m; judeţul Argeş , zona de munte de peste 1800 m; judeţul Vâlcea , zona de munte de peste 1800 m;  judeţul Prahova, zona de munte de peste 1800 m; judeţul Dâmboviţa , zona de munte de peste 1800 m; judeţul Sibiu , zona de munte de peste 1800 m.

30.000 de consumatori nu au energie electrică

Opt autoturisme sunt blocate duminică după-amiază pe drumurile din județul Ialomița, iar autoritățile sunt în proces de intervenție pentru a debloca căile rutiere care au fost afectate de zăpadă. Din cauza avariilor provocate de viscolul puternic asupra rețelei de alimentare cu energie electrică, peste 30.000 de consumatori se confruntă cu întreruperi de curent electric.

Un total de 42 de persoane la bord se află blocate, duminică după-amiază, la ora 14:00, pe drumurile din județul Ialomița. Mașinile au rămas înzăpezite pe raza localităților Grivița, Fetești, precum și pe autostrada A2.

„În acest moment se acţionează cu prioritate pentru preluarea persoanelor blocate din autoturisme cu utilaje ale Drumurilor Naţionale şi Judeţene, forţe şi mijloace ale Ministerului Afacerilor Interne (ISU Ialomiţa, IPJ Ialomiţa, IJJ Ialomiţa) şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale primăriilor de pe raza judeţului Ialomiţa”, transmis oficialii ISU.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, duminică sunt în continuare închise traficului rutier 12 tronsoane rutiere. Este vorba despre A2 – Feteşti-Lehliu, DN 3B Făcăeni-Chirana, DN 21 Slobozia- Brăila, DJ 212 Ţăndărei- Feteşti, DN2C Buzău-Griviţa- Slobozia, DN 21A Bărăganu-Ţăndărei, DJ 212 Limita Brăila -Luciu, DJ 213 Luciu-Gura Ialomiţei-Chirana, DN 2A Manasia -Giurgeni, DJ 203 F Murgeanca-Griviţa, DJ 201 Albeşti-Slobozia şi DN 3A limită Călăraşi cu Feteşti.

Duminică, la ora 14:00, un număr de 31.147 de consumatori din acest judeţ sunt afectate de lipsa alimentării cu energie electrică.

Elena Mateescu avertizează: Pericolul de viscol rămâne prezent

Elena Mateescu a spus că, în ceea ce privește momentul actual, după ora 20:00, pericolul de viscol rămâne prezent. Temperaturile extrem de scăzute sunt relevante până miercuri dimineață.

ANM se așteaptă la valori chiar mai reduse, aproximativ -10 grade în depresiuni. Vor fi temperaturi între -6 și -7 grade în București în următoarele zile. Cu alte cuvinte, vor fi minime extrem de joase, iar maximele nu vor depăși 2-3 grade Celsius pe tot parcursul zilei.