ANM a dat informații exacte. Directorul general, Elena Mateescu, a menționat că orele considerate cele mai critice pentru județele din partea de sud-est și zona Carpaților Meridionali și de Curbură se vor extinde până la ora 20:00.

Ea a subliniat în special avertizarea meteorologică de cod roșu, care a survenit după cele patru avertizări de tip nowcasting emise anterior de ANM pentru aceleași județe din partea de sud-est.

ANM anunță vreme rece pentru aceste zile

Vremea pentru 1 Decembrie. Reprezentantul ANM a spus că se prognozează vreme rece. Acest lucru se întâmplă în special până la finalul lunii. Meteorologii se așteaptă ca după această dată vremea să devină mai caldă, conform mai.gov.ro.

Elena Mateescu a spus că, în ceea ce privește momentul actual, după ora 20:00, pericolul de viscol rămâne prezent. Temperaturile extrem de scăzute sunt relevante până miercuri dimineață.

Vom avea temperaturi extrem de joase

Atunci, ANM se așteaptă la valori chiar mai reduse, aproximativ -10 grade în depresiuni. Vor fi temperaturi între -6 și -7 grade în București în următoarele zile. Cu alte cuvinte, vor fi minime extrem de joase, iar maximele nu vor depăși 2-3 grade Celsius pe tot parcursul zilei.

În dimineața zilei de duminică, 26 noiembrie au fost temperaturi joase aproape toată țara. A fost înregistrat chiar un record de minus 20 de grade Celsius la Vârful Omu.

Frig de îngheață pietrele în România

Temperaturile resimțite înregistrate la primele ore ale dimineții, 26 noiembrie 2023, au fost următoarele:

-20 grade Celsius la Vârful Omu
-20 grade Celsius la Țarcu
-18 grade Celsius la Călimani
-16 grade Celsius la Bâlea Lac
-16 grade Celsius la Semenic
-10 grade Celsius la Fundata
-10 grade Celsius la Bisoca
-6 grade Celsius la Galați
-6 grade Celsius la Medgidia
-6 grade Celsius la Tecuci
-5 grade Celsius la Tulcea
-5 grade Celsius la Călărași
-5 grade Celsius la Focșani
-4 grade Celsius la Timișoara
-4 grade Celsius la Oradea
-4 grade Celsius la Suceava
-3 grade Celsius la București

Viscol și zeci de drumuri închise

Codul roșu de viscol puternic a fost prelungit în mai multe județe din țară de către Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este în vigoare până duminică, ora 16:00, pentru județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a comunicat că la ora 12:00, există 43 de sectoare de drumuri naționale închise. Circulația este blocată pe autostrada A2, iar pe 29 de linii feroviare, aceasta este întreruptă.