ANM a prelungit, sâmbătă, atenţionarea de cod galben de ceaţă pentru judeţele Maramureş şi Sălaj până la ora 12.00, extinzând-o şi în Cluj şi Satu Mare.

Judeţele Maramureş şi Sălaj sunt sub atenţionare cod galben de ceaţă până la ora 12.00, vizibilitatea fiind redusă, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. De asemenea, există posibilitatea depunerii de chiciură şi producerii de polei.

Iniţial, atenţionarea pentru judeţele Sălaj şi Maramureş era în vigoare până la ora 9.00.

otodată, Administraţia Naţională de Meteorlogie a extins atenţionarea cod galben de ceaţă şi pentru judeţul Cluj şi zona de câmpie a judeţului Satu Mare.

Vizibilitate sub 100, respectiv 50 de metri pe A1 Bucureşti – Piteşti

Traficul rutier se desfăşoară, sâmbătă dimineaţă, în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară, vizibilitate scăzând sub 100 de metri, iar în unele zone chiar sub 50 de metri pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe mai multe drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, între kilometrii 46 şi 78, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Giurgiu, vizibilitatea scade sub 100 de metri, în unele zone chiar sub 50 de metri.

În judeţul Olt, vizibilitatea este sub 50 de metri pe DN65 Slatina – Pădurea Sarului şi pe DN64 Găneasa – Grădinari.

În condiţii similare se circulă şi în judeţul Gorj, pe DN66 Vârţ – Turceni, dar şi judeţul Vâlcea, pe DN64, DN67 şi pe DN7, exceptând Valea Oltului.

În plus, carosabilul este umed, temperaturile sunt scăzute şi există risc de formare a poleiului.