Ludovic Orban a declarat că în cele din urmă, în urma discuţiilor, coaliţia a ajuns la o înţelegere care speră să funcţioneze şi să stea în picioare. „Mă bucur că am depăşit săptămâna trecută care a fost una mai tensionată”, a adăugat liderul PNL.

„Mă bucur că am depăşit săptămâna trecută care a fost una mai tensionată. Până la urmă am ajuns la o înţelegere care sper să funcţioneze, să stea în picioare. Sunt convins că lucrurile vor merge mai bine. Chiar discut foarte des cu premierul. Este normal pentru că e un Guvern de coaliţie. Sunt convins că performanţa Guvernului va creşte pe măsură ce lucrurile se aşează”, a afirmat Ludovic Orban vineri într-o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Dolj.

Declarațiile lui Iohannis după scandalul din Coaliție

Klaus Iohannis a avut o perioadă de tensiune maximă, provocată de scandalul declanșat în Coaliția de guvernare după revocarea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății. Președintele a preferat să stea în umbra reflectoarelor și să nu iasă cu declarații publice pe acest subiect. Miercuri, 21 aprilie, șeful statului s-a decis să aibă o acțiune publică, în județul Ilfov. Astfel, Președintele Klaus Iohannis a făcut prima mișcare publică după ce în aceste zile România a fost prinsă în scandalul dintre PNL și USR-PLUS.

“Vreau să repet, pe scurt, câteva date esențiale. Suntem în continuare în plină pandemie. Unii cred că dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia: nu este așa! Restricțiile nu înlătură pandemia. Ele doar încetinesc răspândirea pandemiei, astfel încât eroii noștri din prima linie, medicii, să-i poată trata pe cei cu forme grave.

Există o SINGURĂ cale de ieșire din pandemie: vaccinarea! Chiar dacă există foarte multe dezbateri și discuții, se vede că Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele sunt sigure și previn apariția formelor grave ale bolii.

Mă voi implică în continuare în campania de vaccinare! Doar vaccinarea în masă ne va permite să ieșim din pandemie, ne va permite să facem concedii la vară, să mergem unde ne dorim, la concerte sau teatre. Contez pe voi toți să participați la această campanie de încurajare a vaccinării.” , a declarat Klaus Iohannis

Ieșirea publică a lui Iohannis vine pe fondul tensiunilor care au existat în interiorul Coaliției de guvermnare. Cei de la PNL și USR-PLUS au avut luni o serie de negocieri, care însă au eșuat. Ei s-au întâlnit din nou pentru a soluționa problemele apărute după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Conform celor discutate în cadrul ședinței, Vlad Voiculescu nu va mai lucra în Ministerul Sănătății. De asemnea, s-a abordat situația lui Florin Cîțu. Pentru ca acesta să rămână premier, USR PLUS cere ca PNL să implementeze anumite modificări care nu sunt prevăzute în programul de guvernare.

Sursă foto: Dreamstime