'Avem Foto, o clădire pe patru hectare, cu şapte hectare de teren, care este în conservare. Am spus şi Primăriei şi oricărui interesat, suntem dispuşi să o vindem, nu avem ce să facem cu acea clădire. E o clădire aproape centrală, cu o infrastructură foarte bună – transformatoare electrice, gaz (conducta Transgaz trece pe acolo) e foarte 'accesorizată'. E o clădire făcută de japonezi în 1985, în colaborare cu Fujitsu, rezistă la un cutremur de 9,4 grade pe scara Richter (…) Clădirea poate fi folosită pentru orice, are şi staţie de epurare', a afirmat Mihai Aniţei. 



În privinţa închiderii Uzinei de Materiale Fotosensibile Azomureş, Mihai Aniţei a spus că aceasta nu ar fi avut nicio şansă în faţa concurenţei, dată fiind dezvoltarea pieţei digitale.



'Se pare că însuşi Kodak a dat faliment, noi nu am avut nicio şansă să rezistăm în piaţa asta digitală', a susţinut directorul general al Azomureş, care a precizat că societatea cheltuieşte anumite sume cu paza şi conservarea clădirii.



Uzina de Materiale Fotosensibile din cadrul Combinatului Azomureş Târgu Mureş a fost închisă în anul 2003, ca urmare a pierderilor acumulate în urma unor creanţe însemnate din partea beneficiarilor şi deşi acţionariatul societăţii şi-a manifestat disponibilitatea de a o ceda AVAS (fostul APAPS), care deţinea atunci 7,69% din acţiuni, acest lucru nu s-a materializat. 



În momentul încetării activităţii, Uzina de Materiale Fotosensibile a Azomureş asigura 75% din necesarul de film medical pentru spitalele din ţară, după care acest film a început să fie importat la preţuri de până la 300% mai mari şi avea în jur de 400 de angajaţi. 

 

Sursa: Agerpres