Într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook, Florin Cîțu consideră că economia țării  „a răspuns perfect” măsurilor luate de guvern în contextul pandemiei de coronavirus.

„Sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei.

România a reușit, împotriva tuturor criticilor și estimărilor apocaliptice, o creștere ecoomica în termeni REALI de 0.3% față de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creștere anuală de 2.7%.

Am spus că aceasta creștere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă”, a scris Cîțu pe pagina personală de facebook.

Ce va urma?

Totodată, ministrul a atras atenția că „nu trebuie să ne oprim aici”, deoarece urmează o perioadă dificilă pentru economia României și după pandemie.

De asemeana, Florin Cîțu a menționat că va continua să fie responsabil și preacut în ceea ce privește administrația finanțelor din România.

„Media estimărilor analiștilor pentru creșterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiștii/analiștii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist și că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creștere economică din UE în primul trimestru.

Modelele agențiilor de rating, analiștilor etc au greșit în medie cu 1.2% și acest lucru trebuie corectat. Mă aștept să vedem estimările revizuite în perioada următoare.

Nu trebuie să ne oprim aici. Urmează luni dificile pentru economia României și pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulți bani către sănătate, șomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiții. Iar deficitul trebuie finanțat. Doar PSD crește taxe și nu plătește facturi pentru a diminua deficitul.

În același timp criza din sănătate nu s-a terminat.

Totuși, românii trebuie să știe că acest guvern va lua, că și până acum, cele mai bune măsuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor. Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment.

Voi continua să administrez finanțele României cu responsabilitate și precauție. Banii românilor trebuie direcționați în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În același timp în fiecare luna fac o analiză de impact pe termen mediu și lunga a relației cheltuieli bugetare/ încasări.

Dar, pericolul cel mai mare pentru economia României și pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile și cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească!” a adăugat Cîțu.