În prezent nu există cazinouri în sudul Ciprului ci doar în partea de nord a insulei, Republica Turcă a Ciprului de Nord care este recunoscută numai de Turcia.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului cipriot, Christos Stylianides, a precizat că autorizaţia va fi acordată firmei care va câştiga licitaţia pentru construcţia staţiunii, licitaţie care va fi organizată în următoarele 12 luni. ‘Economia are nevoie de această staţiune’, a apreciat Stylianides.

Construcţia de cazinouri a fost una din promisiunile conservatorilor care au câştigat alegerile legislative din luna februarie. Precedentul guvern s-a opus acestei iniţiative.

În pofida popularităţii jocurilor de noroc, autorităţile de la Nicosia au o atitudine critică faţă de jocurile de noroc chiar şi în cazul celor care au loc în spaţiul privat. Anul trecut poliţia cipriotă a încercat să pună sub acuzare un grup de persoane în vârstă care jucau cărţi pe sume mici de bani.

Guvernul cipriot încearcă să diversifice economia după ce sectorul financiar al insulei s-a prăbuşit în luna martie iar Ciprul a fost nevoit să solicite autorul FMI şi partenerilor din zona euro. În schimbul unui împrumut de 10 miliarde de euro oferit de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, Cipru a fost nevoit să accepte să-şi reducă drastic sectorul bancar, restructurând prima sa bancă, Bank of Cyprus (BoC), şi lichidând-o pe cea de-a doua, Laiki. De asemenea, Ciprul a impus restricţii asupra transferurilor de fonduri şi retragerilor de numerar de la bănci.

SURSA: Agerpres