Bogdan Stan a câştigat concursul pentru funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), urmând ca el să fie validat de către Senat.

În prezent, Bogdan Stan este vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, el conducând instituţia ca preşedinte interimar după demisia lui Horia Georgescu.

La concursul organizat de Consiliul Naţional de Integritate (CNI), Bogdan Stan a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă, 100 de puncte, iar la interviu a luat 96,41 puncte, plasându-se pe primul loc dintre cei şase candidaţi.

Contracandidaţii săi au fost Florica Dragomir, Ştefan Pavăl, Vasile Ţiple, Ion Ionel Gârleşteanu şi Liviu Partene, ultimii nereuşind să treacă de proba interviului, iar ceilalţi au obţinut punctaje mai mici decât Bogdan Stan. Aceasta a fost a doua procedură de selecţie organizată de CNI pentru şefia ANI.

Așa cum precizam și mai sus, la concursul organizat în luna august, Bogdan Stan şi ceilalţi candidaţi nu a reuşit să treacă de examenul scris. Funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate a rămas vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu, trimis în judecată de DNA în dosarul ANRP.

Ce avere are Bogdan Stan?

Conform declarației de avere depusă în vara acestui an, Bogdan Stan deține în proprietate o ambarcațiune Jeanneau model 515, fabricată în 2011. El avea la data depunerii declarației, vara acestui an, peste 157.000 de lei în conturi, iar anul trecut a încasat din funcția de vicepreședinte ANI venituri totale de 94.800 de lei. Asta înseamnă un salariu lunar de circa 7.900 de lei.

Sursa foto: Agerpres