”Este un plan subteran al serviciilor, prin care Viorica Dăncilă va deveni lider al PSD și, totodată candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Evenimentul de astăzi (CEX-ul PSD de vineri – n.red), pentru mine, este mult mai important decât ce s-a întâmplat la europarlamentare.

Acolo eram lămurit, știam jocurile subterane, știam ce se întâmplă, știam cum predă Dragnea partidul, n-aveam nicio speranță că în ziua de după alegeri n-o să pățească nimic. El nu s-a uitat la exemplele altor oameni care au luptat cu statul paralel și care au stat la masă cu statul paralel, și care a doua zi au fost arestați de acasă. Dragnea, mult mai puțin pregătit decât cei pe care îi evoc, a crezut că e mai deștept. E, nu m-a mirat ce s-a întâmplat la europarlamentare, dar astăzi ce s-a întâmplat la PSD ne arată că proiectul este amplu și total.

Miercuri m-am întâlnit cu un important lider PSD. El m-a rugat să ne întâlnim să înțeleagă de la mine, ca fost secretar general al PSD și ca om de stânga, ce s-ar putea face pentru partid. Și am discutat mult. Printre altele, i-am spus că dacă partidul trece peste Cex-ul din iunie sunt tari. El mi-a spus că este în regulă, însă l-am atenționat că în PSD sunt cel puțin doi oameni, care sunt foarte bine pregătiți și foarte influenți, care vor urma agenda statului paralel, într-un mod mai direct, nici măcar mai discret, așa cum o făcea Dragnea. Iar aici i-am nominalizat pe Viorica Dăncilă și Marian Oprișan. Omul a făcut ochii mari, i-am explicat argumentele mele, parcursul din ultimile două luni al Vioricăi Dăncilă și cine și cum îl asistă pe Oprișan în aceste demersuri și care pot fi consecințele.

Sigur, și eu am crezut că oamenii și-au luat măsuri de reconstrucție a partidului, inclusiv au luat în calcul ieșirea de la guvernare, numai că astăzi s-a certificat că planu-i altul. Planul este așa – iar ăsta este și motivul pentru care PSD și-a programat congresul așa de repede – ca moțiunea să se facă pe fugă, să nu treacă, să nu fie votată, cum ar veni, corespunzător, până înainte de congres, Viorica Vasilica să rămână prim-ministru, iar în baza acestei autorități de premier, Vasilica să devină pe 29 iunie atât președinte de partid, cât și candidat la alegerile prezidențiale.

Toată graba pe care o vedeți și negocierile astea care nu există și faptul că nimeni din Opoziție nu se implică serios, certifică treaba asta. Eu îi cunosc lipsa de anvergură politică a Vasilicăi încă de când eram în PSD. I-am descoperit în plus, ceea ce nu știam, această nesimțire metalică de om asistat de oamenii din serviciile secrete, care n-a ezitat nicio secundă să îl distrugă, declarativ, pe creatorul ei, Liviu Dragnea. În momentul acela mi-am dat seama că orice e posibili și l-am avertizat pe acel important lider PSD că li se va întâmpla asta.

Acum ei trec prin cea de-a doua etapă de distrugere a partidului, pentru că prima a fost girată de Liviu Dragnea, asistat total de către generalul Coldea, și când a preluat partidul și după ce l-a preluat. Un Dragnea care făcea pe smardoiul prin partid, dar de fapt era total dependent. Un Liviu care din punctul de vedere al serviciilor este maurul care și-a făcut datoria distrugând pe jumătate PSD, dacă nu chiar mai mult, și care poate să moară. Și a murit, pentru că e acolo unde e!

A doua etapă apare cu această Viorica Vasilica, care a început în urmă cu două luni, când am rămas perplex că Dragnea nu o admonestează, pentru că e creația lui! Însă, el știa că Viorica Vasilica este apărată și nu mai are ce să-i facă.

Astfel, Viorica rămâne candidat la prezidențiale, care se poate clasa pe orice loc, adică 3,45%, iar finala se va juca între alții. Culmea e că cei din zona serviciilor îi prezintă lui Iohannis acest scenariu: ”domnul președinte, l-ați vrut pe Dragnea, dar nu mai puteam să-l ținem, că era prea mult, dar vi-o dăm pe Viorica! E mai ușor de învins decât Dragnea”! Dar nu e pentru cine se pregătește, domnule Iohannis, ci pentru cine se nimerește! Deci nu pentru Iohannis, ci pentru Cioloș, Dan Barna sau pentru Kovesi. Pentru că, în turul doi Iohannis nu poate să spere la voturile PSD, pentru că sunt publicuri incompatibile.

Atât de mult a înjurat Iohannis PSD-ul, crezând c-o face bine, însă va face servicii celorlalți, încât publicul nu va putea să fie mânat de una precum Vasilica, care face un 7-8%, să meragă în turul doi să-l voteze pe Iohannis în locul altora. La un moment dat Florian Coldea vorbea de o Iudă care l-a trădat, iar acela e Iohannis, deci Coldea nu se va lăsa până nu se va răzbuna pe președinte”, a explicat Cozmin Gușă la Realitatea TV.