Ștefan Mandachi s-a născut în satuL Sfântu Ilie din comuna suceveană Șcheia. Și-a deschis prima afacere în Suceava, în urmă cu 7 ani și, în 2018, a finalizat prima franciză hotelieră românească, în care a investit 7,5 milioane de euro. Bărbatul spune că nu dorește să intre în politică și nici să fie activist.

„Suntem singura provincie istorică din Romania cu zero kilometri de autostradă după aproape 30 de ani de la Revoluţie. Am fost astfel condamnaţi la izolare economică şi foarte mulţi oameni şi-au pierdut vieţile în traficul din nord-estul ţării din cauza lipsei drumurilor decente. Sunt mirat că această zonă de graniţă a Uniunii Europene a fost uitată, neglijată şi sfidată. Este momentul ca aceste lucruri să se schimbe iar acţiunile mele din ultimele luni susţin cu tărie această necesitate”, a declarat Ştefan Mandachi, săptămâna aceasta, într-o conferință de presă.

În bugetul pentru 2019 sunt alocate milioane de euro pentru Autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș, bani din care nu se poate face nici măcar un kilometru de șosea de mare viteză. Legea pentru construcția autostrăzii a fost promulgat, la finalului trecut, de însuși președintele Klaus Iohannis.

„Este trist că a fost nevoie de o lege pentru ca Guvernul să fie obligat să facă pași concreți. A nu realiza această autostradă înseamnă a încălca legea, așadar avertizez Guvernul că în bugetul pentru anul viitor trebuie să se regăsească fonduri alocate pentru Autostrada Unirii”, declara atunci președintele României, citat de Fanatik.ro.