CEE Equity Partners continuă să îşi consolideze acoperirea regională, cu patru noi profesioniști în domeniul investițiilor şi un birou la Praga. Compania totalizează 28 de specialiști în investiții de capital privat în cele cinci birouri de la Bucureşti, Varșovia, Budapesta, Zagreb şi Praga.

Începând din 2014, CEE Equity Partners a calificat si efectuat in numele Fondului I 16 tranzacții în cinci țări, totalizând peste 500 milioane dolari. Fondul I este specializat în patru sectoare: infrastructură, energie, telecomunicații și producție industrială specializată. Acest lucru se reflectă în portofoliul actual al Fondului, care include între altele: compania de energie solară PV Energy 21 din Republica Cehă, mai multe investiții în sectorul energetic din Polonia, firme de telecomunicații în Polonia şi Ungaria, producătorul polonez din domeniul biotehnologiei medicale Bioton, firma bulgară Walltopia, lider de piață în designul şi producția zidurilor de cățărare indoor, Javna Razsvetljava din Slovenia, expert în iluminatul public şi soluţii de semnalizare, precum şi în Universitatea Metropolitană din Budapesta (MetU), cea mai mare universitate privată din Ungaria.

Pe lângă aceste patru sectoare, Fondul II şi-a extins aria de investiţii pentru a cuprinde şi oportunități de investiții în alte sectoare, precum sănătate, turism, educație şi agricultură.

„Experiența regională și sectorială a CEE Equity Partners ne permite să identificăm companii cu management performant, generatoare de „cash-flow” stabil si predictibil, cu active solide, care au nevoie de capital de creștere,” a declarat Octavian Vidu, Director de Investiţii pentru România. „Noul capital de 800 de milioane de dolari, obţinut pentru China-CEE Fund II demonstrează angajamentul investitorilor față de strategia și de abordarea noastră”, a adăugat Octavian Vidu. „Vedem oportunități extraordinare în România și în întreaga regiune, unde echipele de management ale firmelor de înaltă calitate caută investitori care le  pot ajuta să se dezvolte. În prezent, analizăm o serie de oportunități din România, în sectoarele amintite, iar cu capitalul de investiții din faza a doua suntem nerăbdători să explorăm multe oportunități suplimentare. Am identificat oportunități interesante în sectoarele agricol, transporturi, energetic si manufacturier. În sectorul transporturilor lipsesc investițiile. În special terminale multimodale de mărfuri containerizate și vrac, suferă de lipsa de investiții , iar întreg sectorul se află sub o presiune crescândă a fluxurilor de mărfuri atât dinspre vest, cât și dinspre est. Credem că suntem pregătiți să investim în următoarele 12 luni in sectoarele amintite și să creăm creștere împreună cu partenerii noștri, oamenii de afaceri români.”

CEE Equity Partners Ltd este consilierul pentru investiții al Fondurilor I şi II „China-CEE” , care a atras capital în valoare de peste $1,2 miliarde.