Samsung, Sony, Panasonic şi LG au venit anul acesta la CES cu cele mai performante produse electronice, însă vedetele standurilor lor  par a fi televizoarele 3D, care vor fi comercializate chiar de anul acesta.

Vedeta standului Panasonic este un cinematograf 3D echipat cu cea mai mare plasmă 3D din lume (diagonala ajunge la 152 inch, adică aproximativ 386 cm) şi ofera vizitatorilor oportunitatea de a vedea la lucru tehnologia 3D Full HD concepută pentru mediul casnic. Această tehnologie va echipa o întreagă gamă de televizoare cu plasmă Viera, programată să îşi facă debutul comercial la începutul acestui an.

Panasonic a dezvoltat sistemul home theater 3D Full HD format dintr-o plasmă Viera 3D Full HD, un player Blu-ray şi o pereche de ochelari Active Shutter 3D care vor permite consumatorilor să pătrundă în lumea extraordinară a filmelor şi televiziunii 3D, din fotoliul lor de acasă.  Sistemele 3D Panasonic vin cu o rezoluţie a imaginii 3D Full HD de 1080p. Televizoarele cu plasmă 3D Full HD de la Panasonic vor fi disponibile pe piaţă în  variantele cu digonalele de 50”, 54”, 58” şi 65” şi vor fi compatibile cu playerele Panasonic 3D Blu-ray şi cu ochelarii Panasonic High-Precision Active Shutter.

Soluţie 3D completă de la Samsung

Samsung a venit la Las Vegas cu o soluţie 3D completă de home entertainment. „Prin intermediul televizoarelor Samsung 3D LED şi disc player-ului 3D Blu-ray, cele mai bune soluţii în domeniul 3D entertainment sunt acum disponibile pentru consumatori”, se arată într-un comunicat al sud-coreenilor.

0-45219-samsung.jpg

Gama de televizoare Samsung HDTV 3D pentru 2010 include modele începând cu Seria 7000, în cazul LED TV, începând cu aceeaşi serie în cazul plasmelor TV şi Seria 750 pentru televizoarele LCD. Alături de player-ul 3D Samsung Blu-ray BD-C6900, de ochelarii eleganţi 3D cu protecţie activă şi de noile filme în format Blu-ray 3D, Samsung livrează tehnologia 3D în modul în care aceasta a fost menită să interacţioneze cu utilizatorul – în format Full HD cu profunzime fidelă şi o mare claritate a culorilor. Iar dacă formatul 3D nu este dorit, acesta poate fi schimbat cu cel al unui televizor HDTV de cea mai bună calitate prin simpla apăsare a unui buton.

Samsung a semnat de asemenea un acord strategic pe termen lung pentru dezvoltarea conţinutului cu DreamWorks Animation şi Technicolor ce aduce filme 3D Full HD acasă.

Sony  vă aduce cinematograful în propria sufragerie

Japonezii de la Sony au adus în Statele Unite cele mai noi televizoare Bravia, însă cel mai interesant este modelul LX900.  Acesta beneficiază de tehnologia 3D Full HD care vă va face să uitaţi de imaginile neclare şi ochelarii din carton.

0-45220-sony.jpg

Tehnologia 3D Full HD utilizează înalta rată de afişare de 200Hz împreună cu tehnologia ochelarilor activi stereoscopici pentru a crea sentimentul de adâncime realistă incredibilă şi imagini 3D.  Bravia LX900 are acces Wi-Fi integrat la conţinut şi servicii online, la widget-urile de pe Internet şi la dipozitivele compatibile DLNA, senzor inteligent pentru detectarea prezenţei şi senzor de ambient pentru consum energetic scăzut şi o experienţă de vizionare personalizată şi este disponibil în dimenisiunile 40” (102cm), 52” (132cm), 60” (152cm).

LG, 41 de noi televizoare LCD şi plasme

LG Electronics prezintă anul acesta la CES o noua linie de televizoare LCD HD LED, ce include 41 de modele – 6 serii noi de televizoare LCD HD LED şi 5 serii noi de televizoare LCD HD.

O dată cu lansarea noilor modele, LG a introdus două tehnologii LED noi – Full LED Slim şi LED Plus – care oferă o calitate superioarã a imaginii. Televizoarele LE9500 cu diagonale de 55 şi 47 de inch vor fi primele LCD-uri 3D de la LG disponibile în Statele Unite.

0-45221-lg.jpg

Seria INFINIA LE9500 este cea mai performantă cu (47-, şi 55-inch) – Full HD 1080p HDTV cu unilayer, ramă extrem de subţire de doar 8.5 mm, tehnologie Full Slim LED cu Local Dimming, TruMotion 480Hz şi Certificare THX Display. Include totodată şi NetCast Entertainment Access, DLNA, conexiune wireless broadband ready, wireless HD ready şi două porturi  USB. Cu ajutorul funcţiei NetCast, consumatorii pot accesa conţinutul online dorit de pe următoarele pagini web: Skype, Netflix, VUDU, YouTube, Napster, Yahoo! Widget Engine.

SURSA: Sony, Panasonic, LG, Samsung

CITEŞTE ŞI:
Discovery, Imax şi Sony înfiinţează un canal 3D