Potrivit datelor furnizate de companie, anul trecut producţia netă de electricitate a centralei Brazi a fost de 1,58 TWh (care include şi perioada de testare).

“De la demararea exploatării comerciale în august 2012, centrala a acoperit aproximativ 6% din producţia românească de electricitate din aceeaşi perioadă. Începand din septembrie 2012, centrala Brazi a fost alimentată exclusiv cu gaze naturale din producţia internă”, se arată în sursa citată.

Citiţi şi: PROFIT RECORD pentru OMV PETROM
Centrala are o capacitate de 860 de MW şi ar putea furniza 8% până la 9% din necesarul de electricitate al României, echivalent cu consumul de electricitate al Bucureştiului. Mai mult, rolul centralei este esenţial pentru sistemul energetic naţional, întrucât centrala poate compensa gradul scăzut de predictibilitate a producţiei eoliene, având în vedere că cele două turbine de gaz pot echilibra aproximativ 700 MW în centrale eoliene, în lipsa vântului.

Investiţia Petrom în centrala electrică Brazi se ridică la aproximativ 530 de milioane de euro.

Producţia brută estimată de energie electrică a României a scăzut cu 5% în 2012 faţă de anul precedent, în timp ce consumul estimat de energie electrica a crescut cu 0,2%, “transformând România dintr-un exportator net într-un importator net de electricitate”, se mai arată în comunicatul OMV Petrom.