Kevin David Lehmann, în vârstă de 18 ani, are o avere de 3,3 miliarde de dolari după ce a moștenit acțiunile de la tatăl său, Guenther Lehmann, în lanțul de farmacii germane Dm-drogerie Markt, conform listei anuale a miliardarilor dată publicității de Forbes pe 6 aprilie, după cum transmite BusinessInsider.

Dm-drogerie Markt, sursa averii familiei Lehmann, este principalul lanț de farmacii din Germania. A fost fondat în 1974 și, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei, are peste 41.000 de angajați în peste 2.000 de magazine din toată Germania.

Potrivit Forbes, nici Lehmann și nici tatăl său nu sunt implicați activ în companie și se știu puține lucruri despre ei.

Pe locul 2 în rândul celor mai tineri miliardari din lume în 2021 se află Wang Zelang din China, în vârstă de 24 de ani, care are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari. El este urmat de surorile norvegiene Alexandra și Katharina Andresen, care au 24, respectiv, 25 de ani, fiecare cu o avere de 1,4 miliarde de dolari. Ele dețin o parte din compania familiei, Ferd, o firmă de investiții de miliarde de dolari.

Cel mai tânăr miliardar din 2020 a ieșit din clasament

Profilul celui mai tânăr miliardar din lume, care nu are nicio prezență vizibilă pe vreo platformă socială majoră, contrastează puternic cu predecesoarea lui. Conform ediției din 2020 a clasamentului Forbes, titlul a fost deținut de vedeta TV Kylie Jenner. Ea a căzut însă din topul realizat în 2021, după ce în 2019 a fost declarată cel mai tânăr miliardar care și-a câștigat singur averea.

Lista Forbes reunește informații despre cei mai bogați oameni și ia în considerare doar acele persoane cu o valoare netă mai mare de 1 miliard de dolari. Potrivit listei, acum există 2.755 de miliardari în lume, mai mult decât au existat vreodată până acum.

Chiar și după pandemie miliardarii au reușit să facă bani, mai arată Forbes. Publicația susține că averile colective ale celor mai bogați din lume au crescut cu 8 trilioane de dolari până la 13,1 trilioane de dolari. Pe de altă parte, un raport al Institutului pentru Studii Politice înaintează însă alte sume, arătând că miliardarii lumii au adăugat 4 trilioane de dolari la averile lor, din 18 martie 2020 până în 18 martie 2021, mai puțin decât estimările Forbes.