Silozul Carani, situat strategic într-una dintre cele mai importante zone agricole din țară, foarte aproape de Timișoara, dar și de Autostrada A1, își propune să devină cel mai mare centru logistic agricol din țară, cu o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone zilnic și cu o capacitate totală de depozitare de 170.000 de tone.

Într-un an de zile, hub-ul logistic va deveni cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj programat de peste 200.000 de tone, preconizează proprietarii.

„Avem capacitatea de a încărca o garnitură de tren completă în 24 de ore, indiferent de condițiile atmosferice și de a asigura manevra vagoanelor prin partida proprie. Astăzi, Siloz Carani este în plin proces de redefinire a rolului lui în piața de cereale din zona Banatului”, a declarat Dan Dolghin, directorul general al SIFI TM Agro.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, în același spațiu, a tuturor funcțiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale și servicii logistice și cumpărători de produse agricole.

Înfiinţată în urmă cu doi ani, SIFI TM Agro a beneficiat de o finanţare de 6 mil. euro pentru preluarea de active imobiliare în domeniul agricol.