Barclays Bank a anunțat la începutul săptămânii că Indigo Partners LLC, cel mai mare acţionar al Wizz Air, intenţionează să vândă acţiuni în valoare de până la 400 de milioane de lire sterline (555,56 milioane de dolari) la compania aeriană low-cost din Ungaria, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Deși au fost contactați, reprezentanţii Wizz Air nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta această informație.

De menționat este faptul că, firma de private equity Indigo Partners deţine 15 milioane de acţiuni, sau o participaţie de 17,5% în Wizz Air, a precizat banca britanică, în calitate de coordonator global al tranzacţiei. Pe baza preţului acţiunilor Wizz Air de la închiderea şedinţei bursiere, participaţia Indigo Partners la operatorul aerian se ridică la aproximativ 825 de milioane de lire sterline.

Compania Wizz Air, grav afectată de pandemie

Pandemia de coronavirus a influențat însă veniturile companiei aeriene Wizz Air. Mai exact, din cauza restricţiilor impuse pentru a stopa pandemia de coronavirus (COVID-19), veniturile companiilor aeriene s-au prăbuşit în ultimele luni. Numărul pasagerilor transportaţi de Wizz Air a scăzut cu 87% în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020.

În acest context, Wizz Air, dar și alte companii aeriene precum Easyjet, Ryanair, Jet2 precum şi ONG-ul Transport & Environment, au trimis o scrisoare Comisiei Europene în care îi cer ca planul său de a forţa transportatorii să utilizeze o anumită cotă de combustibili sustenabili să se aplice pentru toate zborurile, nu doar pe cele pe distanţe scurte, transmite Reuters.

Aceştia citează datele publicate de organismul de gestionare a traficului aerian Eurocontrol, conform cărora 6% din zborurile de pe aeroporturile europene care au depăşit 4.000 de kilometri au fost responsabile pentru jumătate din emisiile totale de CO2 ale zborurilor cu plecarea din Europa.

Trebuie menționat faptul că, în prezent, Wizz Air operează o flotă de 136 de aeronave Airbus A320 şi A321, fiind preferată de 40 de milioane de pasageri în anul financiar F20, care s-a încheiat pe 31 martie 2020.

Totodată, Wizz Air este listată la London Stock Exchange.