Premiile au fost înmânate de Nicu Vasile, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR): „Discutăm de agricultură. Ce înseamnă agricultura? La nivel european, agricultura României înseamnă 14.800 de hectare de teren. Suntem a cincea forță din comunitatea europeană, din cele 27 de țări, și este sectorul de activitate care este ajutat de sectoarele pe care dvs., prezenți aici, le reprezentați: bănci, asigurări, transporturi, infrastructură. Din cele 31 de milioane de tone cât produce România, 24 de milioane de tone le transportăm rutier. Când mergeți la mare, în vacanță, vă loviți de camioanele cu care noi transportăm aceste cereale. E adevărat, suntem furnizori de materie primă. Din păcate, industria nu prea funcționează cum ar trebui, la nivelul țării. Mai avem o problemă cu digitalizarea. Am trecut în evidență toate lucrurile acestea pentru că trebuie să fim a cincea forță agricolă a Europei, iar de agricultură vorbim de cel puțin două ori pe zi: când ne așezăm la masă”.

Romsilva primește premiul pentru „Excelență în domeniul silviculturii”

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a înregistrat o cifră de afaceri de 2,3 miliarde de lei în 2021, în creștere cu 25% față de anul 2020. Romsilva este unul dintre cei mai importanți angajatori din România, cu aproximativ 14.600 de salariați.

Nițescu Eleodor Olavi, director general adjunct la Regia Națională a Pădurilor a ridicat premiul în numele companiei: „Mă simt onorat în numele echipei mele geniale să fim la această gală, să primim acest premiu. Primim acest premiu ca dovadă a profesionalismului colegilor mei din teren. În contextul actual, în care criza de energie și bătălia pe resurse reprezintă un principal punct, consider că lemnul reprezintă o resursă a viitorului”.

Nițescu Eleodor Olavi, director general adjunct și Nicu Vasile, președinte LAPAR, sursă foto Christian Blancko
Nițescu Eleodor Olavi, director general adjunct și Nicu Vasile, președinte LAPAR, sursă foto Christian Blancko

Ameropa Grains primește premiul pentru „Cel mai mare trader de cereale din regiunea Dunării”

Grupul Ameropa din România este compus de Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains, cel mai mare trader de cereale de pe piața locală și Chimplex, jucător implicat în operațiunile portuare. Ameropa Grains a înregistrat o cifră de afaceri de 7 miliarde de lei în 2021 și un profit de 60 milioane de lei.

Cargill primește premiul pentru „Creștere cu 37% a cifrei de afaceri în numai un an”

Cargill, al doilea cel mai mare trader de cereale de la noi din țară, a înregistrat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de lei în 2021 și un profit de 32 milioane de lei. La nivel internațional, grupul Cargill este unul dintre cele mai mari din industria alimentară globală, cu peste 150.000 de angajați în 70 de țări.

Aflați care sunt cele mai importanți jucători din economia românească în noua revistă CAPITAL „Top 300 Companii”, ediția 2022, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe agoramag.ro începând cu data de 21 octombrie.