CEC Bank reduce de asemenea cu un punct procentual și dobânda de bază aplicată creditelor din resurse proprii acordate pentru cofinanțarea proiectelor de accesare fonduri europene post-aderare. Astfel, la toate produsele de creditare în lei oferite persoanelor juridice pentru realizarea proiectelor cu finanțare europeană, dobânda de bază se reduce de la 8,40% p.a. la 7,40% p.a.

De la momentul introducerii sale din 2008, dobânda de bază a avut o evoluție descrescătoare, pornind de la nivelul de 12,50% și ajungând în prezent la valoarea de 7,90%. Reducerea dobânzii de bază – Prime Rate (PR) – se aplică atât pentru clienții care au credite în derulare, cât și pentru creditele ce vor fi solicitate începând cu data de 21 martie 2011.

CEC Bank anunță totodată reducerea ratei dobânzilor bonificate la unele produse de economisire în lei, și anume:

– pentru persoane fizice:  0,50 p.p. pe an, la depozitul la termen cu rata fixă a dobânzii pe 1 lună; 0,75 p.p. pe an, la depozitul la termen pe 3, 6, 9 și 12 luni și la libretul de economii cu depozite la termen cu rata fixă a dobânzii;
– pentru persoane juridice: 0,25 p.p. pe an, la depozitele la termen cu rata fixă a dobânzii (toate termenele).

Spre exemplu, pentru depozitele la termen cu rata fixă a dobânzii pe șase luni în lei, dobânda va fi de 6,25% pentru persoane fizice și de 5,25% pentru persoane juridice. Pentru depozitele constituite, noile niveluri de dobânzi se vor aplica începând cu data reînnoirii acestora.