Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, prin actul adiţional la Convenţia de colaborare semnat s-a procedat la majorarea plafonului finanţării unui client până la suma de maximum 550.000 de lei, respectiv la extinderea domeniilor de activitate eligibile prin includerea sectoarelor IT&C şi transporturi.

Convenţia de colaborare, încheiată în ianuarie 2014 între CEC Bank şi Agenţia Executivă pentru derularea Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri, are ca scop susţinerea prin credite de investiţii a beneficiarilor IMM-uri eligibili, fondurile programului fiind asigurate în proporţie de 70% din contribuţia elveţiană şi 30% din fonduri CEC Bank.

Domeniile de activitate eligibile, finanţabile în cadrul programului, sunt producţia, serviciile medicale, turismul, comercializarea sistemelor/echipamentelor specifice economisirii de energie şi a celor care utilizează resurse regenerabile pentru eficientizarea propriei activităţi. Prin actul adiţional la Convenţia de colaborare semnat s-a procedat la majorarea plafonului finanţării unui client până la suma de maximum 550.000 lei, respectiv la extinderea domeniilor de activitate eligibile prin includerea sectoarelor IT&C şi transporturi.

Finanţările se acordă în condiţii de cost avantajoase, respectiv o rată a dobânzii ROBOR 6M + 1 p.p. şi un singur comision de administrare de 0,50% din valoarea creditului, perceput la utilizarea acestuia.

“Pe lângă susţinerea necesarului investiţional al clienţilor prin produse atractive şi flexibile, facilităţile oferite de CEC Bank au şi o componentă socială importantă, urmărindu-se menţinerea şi crearea de locuri de muncă sau sprijinirea tinerilor antreprenori şi a tinerilor angajaţi. Astfel, în cadrul Programului Româno-Elveţian, au fost menţinute, doar în acest an, peste 750 de locuri de muncă, din care 370 ocupate de femei, şi au fost create peste 100 de noi locuri de muncă, din care 60 ocupate de femei”, a declarat preşedintele director general al CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.

În cadrul Programului Româno-Elveţian au fost acordate până în prezent peste 200 de credite de investiţii, cu o maturitate de până la 5 ani, în principal companiilor din domeniul producţiei, turismului şi serviciilor medicale.