Conform celor spuse de medicul infecționist, nu putem vorbi de o îmbunătățire „peste noapte”. Însă, dacă purtăm masca corect și respectăm toate celelalte măsuri, în două săptămâni situația se va schimba.

Un consens la nivel mondial

„Există un consens la nivel mondial. Masca purtată corect devine o barieră, atât pentru cel infectat care nu transmite, cât și pentru cel care vrea să prevină. Dacă e purtată corect, vorbim de masca chirurgicală, și de câte ori e nevoie, reprezintă cea mai bună măsură de prevenție și poate să ducă într-un interval scurt de timp la o îmbunătățire.

Și nu spun că lucrurile se vor întâmpla peste noapte. Nici eu nu cred că în zilele următoare vor fi schimbări în bine, n-ar avea când”, a transmis dr. Adrian Marinescu, conform dcnews.ro

Putem ajunge la un echilibru

Acesta a adăugat că putem să ajungem la un echilibru în două săptămâni dacă măsurile anti-COVID devin o rutină.

„Dar dacă toate măsurile devin o rutină, probabil că în două săptămâni am putea să avem un echilibru față de ceea ce avem acum”, a mai spus medicul primar.

E mai mult decât alarmant că jumătate din locuri de la ATI sunt ocupate. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Să sperăm ca acest stop-joc și măsurile luate în ultimul timp, vor avea efecte. Luna august va fi foarte grea dacă mergem pe aceeași creștere. Măsura purtării măștilor de protecție în spații deschise este una cu siguranță eficientă.

Și înainte se spunea că nu purtăm mască în spațiile deschise, atunci când putem asigura o distanțare corespunzătoare. Dacă vorbim de o zonă aglomerată fără distanțare, masca trebuie purtată de acum o lună, două, trei. Acum vine obligativitatea.

Toți am obosit. Toți ne-am săturat de aceste luni, scenariul de acum nu-l vrea nimeni. Dar trebuie să înțelegem că dacă nu face fiecare ce are de făcut, o să fie mai rău”, a transmis mediul la Digi 24.