A ajuns prima oară în România, în 1998. A venit la schi în stațiunea Sinaia și România i s-a părut ”o țară atât de sărăcă”.  S-a reîntors în 2008, de data aceasta în București pentru două-trei zile. Cum a caracterizat România după alți 10 ani? ”Încă era o țară foarte săracă, dar cu oameni drăguți”, a declarat pentru Capital, Manfred Weis.
Își amintește că a locuit într-un hostel, în centrul Capitalei, amenajat într-un apartament de trei camere, curat și bine dotat. Gazdele au fost extrem de ospitaliere și i-au oferit informații despre ce se poate vizita în București, respectiv despre restaurantele bune la care poate mânca. A ajuns astfel la Palatul Parlamentului, dar și la unul dintre restaurantele emblemă ale Centrului Istoric, Caru’ cu bere. Nici măcar acesta din urmă nu l-a impresionat pe tânărul călător. ”Mâncarea a fost bună, dar nu să te dea pe spate. Mă întreb cum erau celelalte restaurante”, completează Weis.
Ca și turist, Manfred Weis a spus că București-ul este împânzit de clădiri acoperite de mash-uri cu reclame, lucru care este în dezavantajul Capitalei pentru că, de multe ori, acoperă frumusețea unor fațade istorice.