În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune RTV, Sorin Grindeanu a comentat dosarul DNA privind imobilele din Timişoara, în care sunt acuzaţi primarul Nicolae Robu şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu, afirmând că el nu are nicio implicare în acest caz, pentru că nu a avut, ca viceprimar, atribuţii în domeniul patrimoniului oraşului.

"Am văzut că se tot spune în spaţiul public cum că am vreo legătură cu un dosar. (…) Este o manipulare deja suspectă. Nu am răspuns niciodată când am fost viceprimar al oraşului de domeniul patrimoniului oraşului. Lucrurile sunt cât se poate de clare", a afirmat premierul, potrivit news.ro

Sorin Grindeanu a fost viceprimar al Timişoarei între iunie 2008 şi decembrie 2012. Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Robu susţine că ”legea este aberantă”, explicând că doar două apartamente au fost vândute în perioada primului său mandat şi spunând despre el că este ”corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%”.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a scris pe Facebook un mesaj în care explică faptul că doar două apartamente au fost vândute în primul său mandat de edil, în baza Legii 112/1995. Robu a postat şi fotografii cu locuinţele despre care vorbeşte.

”Este strigător la cer ce mi se întâmplă! Două apartamente s-au vândut cu mine ca primar cu suspiciune de nerespectare a cerinţei Legii 112/1995 de deţinere de către cumpărători a calităţii de chiriaş înaintea datei de 25.01.1996, nerespectare care, dacă se confirmă, nu îmi aparţine, ci aparţine aparatului de specialitate al primăriei. Iată-le, sunt cel din dreapta, respectiv cel din stânga din clădirea din fundul curţii! Nu este strigător la cer să se vorbească despre mine «la grămadă» pentru «vânzarea frauduloasă a 1.000 locuinţe către persoane influente, cu cauzarea unui prejudiciu de 40 milioane euro»?! Oameni buni, eu sunt corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%!”, a scris Nicolae Robu.

Edilul a scris şi un comentariu la postarea sa în care spune că nu are nimic de reproşat DNA, ci legii pe care o consideră ”proastă”. Robu spune că în astfel de cazuri nu şefii instituţiilor ar trebui traşi la răspundere, ci aparatul de specialitate.

”Eu nu reproşez nimic DNA-ului, eu reproşez legii proaste, care duce răspunderea la primar, preşedinte de consiliu judeţean, ministru, etc., când, de fapt, răspunderea ar trebui să revină aparatelor de specialitate ale instituţiilor respective, care pentru asta există şi sunt plătite. Ocupanţii funcţiilor la vârf ar trebui să fie responsabili doar când dau dispoziţii / pun presiune într-un fel sau altul să se încalce legea, nicidecum când semnează cu bună-credinţă având din partea aparatelor de specialitate o mulţime de avize de fezabilitate, oportunitate şi, bineînţeles, legalitate”, a mai scris Robu.
Sursa: news.ro