Regele Charles al III-lea a fost încoronat în faţa lui Dumnezeu şi a poporului şi s-a rugat să fie „o binecuvântare” pentru oamenii „de orice credinţă şi convingere”. Nici nu s-au stins bine ecourile acestui eveniment transmis în direct în toată lumea. că unii se întreabă deja ce se va întâmpla cu titlul Camillei, dacă Charles ar muri înaintea sa. Răspunsul, susține revista Cosmpolitan, este oarecum complicat. Practic, Regina Camilla își va păstra titlul, dar lucrurile vor sta diferit.

În ciuda faptului că acum este „Regina Camilla”, de fapt, din punct de vedere tehnic, ea este „Queen Consort” Camilla (Regina consoartă Camilla. Acesta este termenul oficial pentru soția unui monarh care domnește (în acest caz Charles) și arată clar că ea NU împarte suveranitatea cu soțul ei și nici puterile sale politice și militare.

Ce se va întâmpla dacă regele Charles ar muri

Deci, ce s-ar întâmpla cu titlul Camillei, dacă regele Charles ar muri? Practic, ea și-ar păstra titlul de regină, dar ar trece de la Queen Consort la Queen Dowager (Regină Văduvă).

Acesta este termenul oficial pentru văduva unui Rege, însemnând că se va bucura în continuare de importanța fostului său titlu, fără a mai fi de fapt Regina consoartă, întrucât viitorul monarh- în acest caz, Prințul William și soția sa, Kate Middleton, vor urca pe tron.

Există cinci „tipuri” diferite de regine în Regatul Unit

Așa cum britanicii știu deja, există o diferență uriașă între o Regină și o Regină consoartă. De fapt, există cinci „tipuri” diferite de regine în Regatul Unit. Iată care sunt acestea:

Regina care domnește (Queen Regnant)

O Regină care domnește este un monarh cu același rang ca un rege, care domnește peste regatul său (în acest caz, Regatul Unit) și are puteri suverane, militare și politice.

O regină consoartă (Queen Consort)

O Regină Consoartă este soția unui rege care domnește – în acest caz, Regele Charles. O Regină consoartă deține echivalentul titlului (titlurilor) soțului ei și poate purta o coroană, dar NU împărte suveranitatea regelui și nici puterile sale politice și militare. Site-ul familiei regale britanice notează că o regină consoartă „este încoronată odată cu Regele, într-o ceremonie similară, dar mai simplă”.

O Regină regentă

A nu se confunda cu Regina care domnește. O Regină regentă este tutorele adult al unui copil monarh și guvernează în locul său până când acel copil devine major.

Dacă dintr-un motiv anume Prințul George, fiul Prințului William, este încoronat rege la vârsta fragedă de 9 ani, misiunea Reginei Regente ar fi practic să dețină tronul pentru el. Regenții pot domni și în locul unui monarh adult care se află în incapacitatea de a conduce.

O Regină văduvă

Este văduva uniui Rege. Ea are încă titlul și importanța fostei sale poziții de regină consoartă, dar nu mai este așa ca urmare a urcării pe tron a unui nou monarh. Dacă Charles ar muri înaintea Camillei, ea ar deveni Regină văduvă.

Regina-Mamă

Practic, este o Regină văduvă, care se întâmplă să fie și mama monarhului care domnește. Evident, Camilla nu este mama viitorului monarh, Prințul William, așa că nu va purta titlul de Regină-Mamă.

Mama Reginei Elisabeta a II-a, Elisabeta, era cunoscută drept Regina-Mamă, deși, din punct de vedere tehnic, era și Regină văduvă, deoarece era văduva Regelui George al VI-lea.