Potrivit unei analize a Consiliului Național al Elevilor, se pare că aproape 37% dintre primării nu acordă burse pentru elevi, iar 55% dau burse mici și foarte mici.

Deși bursele pentru elevi sunt prevăzute în lege, doar aproape 9% dintre primării acordă toate tipurile de burse pentru elevii care se încadrează în criterii, potrivit documentului citat.

Pentru a realiza această analiză, consiliile județene ale elevilor au cerut primăriilor date pe baza Legii privind liberul acces la informațiile de interes public nr. 544/2001.

Au fost trimise astfel de cereri către 3.129 de instituții. Au răspuns doar 928 dintre ele. Dintre acestea, 335 de primării (36,1%) au răspuns că nu acordă burse de niciun fel elevilor, scrie edupedu.ro

Bursele sociale ar trebui acordate în această perioadă

Bursele sociale aferente anului şcolar 2019-2020 vor continua să fie acordate pe toată durata stării de urgenţă, chiar dacă, în această perioadă, elevii nu vor merge la şcoală. Decizia a fost adusă la cunoştinţa directorilor instituţiilor preuniversitare printr-o adresă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov.

În adresă se menţionează faptul că elevii cu cerinţe educaţionale speciale vor beneficia de dreptul de a primi bursă socială pe toată durata stării de urgenţă impuse de epidemia de coronavirus. Potrivit portalinvatamant.ro, acestea beneficii se vor acorda în pofida faptului că, în mod normal, sunt condiţionate de frecventarea fără întrerupere a cursurilor.