Din ediția de luni, 20 august, puteți afla, de exemplu, ce efecte mai puțin dorite va avea anunțata dublare a pensiilor. De asemenea, un subiect „cald” este afluxul de muncitori străini în România, iar o analiză comparativă a realizărilor guvernului Dăncilă față de cele ale executivului condus de Dacian Cioloș scoate la lumină date surprinzătoare.

Nu este de ratat nici rezultatul, deloc așteptat, al contabilizării scumpirilor din piața gazelor. Cifrele arată că unii români plătesc cu mult peste ceea ce achită alții. Redactorii Capital au aflat și analizat și ce investiții au făcut autoritățile centrale și locale în stadioane, exemplu clar de cheltuire fără rost a banilor publici. Unde mai pui că pregătim noi arene de milioane pentru EURO 2020.

Știați că dobânzile pe care băncile din România le solicită pentru creditele luate de populație sunt cu mult mai mari, chiar și comparativ cu celelalte țări membre UE care nu au adoptat încă moneda euro? Dar că la noi, pentru că nimeni nu plătește, declarațiile iresponsabile ale politicienilor au devenit o modă. Una care dăunează grav economiei și poate fi interpretată ca manipulare a piețelor de capital.  Întrebarea noastră este simplă: vorbim despre prostie sau despre interesul unora de a face profit?

Informații pe larg despre toate aceste subiecte, și despre multe altele cel puțin la fel de interesante, puteți afla din numărul 33 al revistei Capital care poate fi găsit de luni la centrele de difuzare a presei.