Potrivit lui Schultz, acțiunea sa este determinată de faptul că a realizat cu "tristețe și surprindere că poporul american nu are o platformă prin care să-și exprime frustrările și indignarea" cu privire de intrarea în incapacitate de plată a guvernului, care s-a declanșat săptămâna trecută după ce Democrații au respins eforturile Republicanilor de a ajusta cheltuielile privind planul Obamacare.
În urma intrării în incapacitate de plată a guvernului SUA, peste 800.000 de funcționari au fost suspendați, fără plată, fiind păstrate doar serviciile de importanță vitală, precum asitența medicală, controlorii de trafic aerian etc.
Petiția "voluntară și nepartizană" cere Congresului și Casei Albe să redeschidă guvernul, să plătească datoriile SUA la timp și să aprobe bugetul până la sfârșitul anului.
Copiile petiției vor fi disponibile în magazinele Starbucks, online și atașate edițiilor de vineri ale New York Times, Wall Street Journal, USA Today și Washington Post.
Schultz a trimis de asemenea petiții joi liderilor din business, încurajându-I să semneze inițiativa sa. El a spus că a vorbit cu jumătate din șefii celor 30 de companii listate în indicele Dow Jones Industrial Average și "fiecare lider cu care a vorbit i-a împărtășit îngrijorarea și indignarea privind situația din Washigton".
Schultz este unul din cei mai proeminenți CEO din SUA și înregistrat ca Democrat. El nu a spus însă ce companii a contactat.