19 Septembrie. Cumparatorii continua sa achizitioneze actiuni Rompetrol (RRC) urcand cotatia medie cu +3,43%, la 0,1135.


20 Septembrie. Evolutia buna din ultimul timp a continuat: volum de peste 42 milioane lei, indici in crestere: BET +1,43%, BET-FI +1,25%. Cei care vand prefera marcarea profiturilor deloc neglijabile pentru cei care au achizitionat dupa caderea de la inceputul anului. Cine cumpara? Investitorii pe termen lung, care iau decizii in baza bilanturilor companiilor si conditiilor macroeconomice.



Cifrele bilantiere aferente primului semestru arata foarte bine, iar agentia de rating Standard&Poor’s (S&P) tocmai a ridicat ratingul de tara, plasand pentru prima data Romania in categoria tarilor considerate avand grad scazut de risc. Nu mai departe de saptamana trecuta, intentia de preluare a companiei Sicomed de catre Zentiva ofera oportunitatea unui exit reusit pentru SIF5 si SIF4 care detin pachete importante din SCD: 10,17% respectiv 11,99%.



Daca se opteaza pentru exit, intrebarea fireasca este: unde vor plasa banii? 44 milioane USD este o suma considerabila pentru piata romaneasca de capital, iar, conform strategiei, cel putin de la SIF5 ne putem astepta la orientarea spre bursa a fondurilor.


21 Septembrie. Echilibrul intre fortele din piata este sensibil si fragil. Pe de o parte maximele absolute nu au fost depasite in viteza, iar pe de alta parte amplitudinea corectiei de azi este mica: sub -2%. Evolutia viitoare este foarte importanta pentru a vedea in ce directie se va inclina balanta pe termen mediu.


22 Septembrie. O zi calma in piata.


23 Septembrie. Dupa calmul de ieri, azi cumparatorii au preluat initiativa in special la SIF-uri. Semnal puternic: SIF 5 a depasit maximul absolut pe un volum foarte bun (3.910.000 actiuni). Urmarea: intrarea in trend ascendent.