Aurul roz este vedeta si in acest an, mai ales in colectiile masculine, dand un plus de eleganta modelelor. Sunt folosite materiale noi. Formele clasice, delicate, alaturi de cele mai ingenioase linii, cuceresc deopotriva prin eleganta. Ceasurile de dama sunt mai complicate, chiar cronograf, de dimensiuni mari, dar pline de culoare.

MECANISME. Este vremea complicatiilor, a ceasurilor mecanice sau automatice ce indica fazele lunii, timpul pe un alt fus orar, au minute repeater, rezerva de functionare, ecuatia timpului, calendar perpetuu etc. In acest spirit, Longines a lansat colectia The Longines Master Collection, ce etaleaza zece modele clasice, dar nu lipsite de modernism, cu noua mecanisme automatice diferite, cu rezerva de functionare de 42 de ore, in varianta simpla sau cronograf, cu indicator al rezervei de functionare sau fazele lunii, cu sistem de corectie rapida a datei, lunii si fazelor lunii, cu afisarea timpului pe mai multe fuse orare si a orei in 24 de ore. RADO s-a lasat sedus, la randul sau, de mecanismele complicate, lansand primul ceas Sintra Chronometer cu certificat COSC in serie limitata de 1000 de piese, 500 pe bratara din ceramica de culoarea platinei si 500 pe curea din cauciuc. In acelasi spirit, Tissot da o noua interpretare colectiei PRS 516 in varianta cronograf, cu un mecanism automatic Valjoux. Jaeger-Lecoulture incanta prin noul Master Minute Repeater Antoine LeCoultre, ale carui calitati acustice intrec orice asteptari. Dar aceasta nu este singura calitate, ceasul avand si o rezerva de functionare de 360 de ore, o premiera in domeniu, si un sistem de masurare a tensiunii in arcuri. Vacheron Constantin si-a sarbatorit 250 de ani printr-o colectie cu adevarat “dedicata perfectiunii”. Esprit des Cabinotiers, Tour de L’IIle, Metiers D’Art, Saint Gervais si Jubilee 1755 sunt expresia spiritului celei mai vechi manufacturi, care a produs neintrerupt, din Epoca Iluminista pana in secolul al XXI-lea adevarate opere de arta. Tour de L’IIle este cel mai complex ceas din lume, cu 16 complicatii, afisate pe cele doua fete ale sale: tourbillon, rezerva de functionare, fazele lunii, minute repeater, calendar perpetuu, ecuatia timpului, ora rasaritului si apusului soarelui pentru Geneva, harta cereasca a emisferii nordice – pentru a mentiona doar cateva. Doar sapte astfel de ceasuri in aur roz au fost produse. Pentru ca acest ceas sa prinda viata, au fost necesare 10.000 de ore de cercetare, iar in inima lui functioneaza 834 de piese. Aceste modele create special pentru a sarbatori cei 250 de ani nu vor mai fi produse niciodata.

DESIGN. Cartier Diagonale, in aur galben si diamante, seduce prin indrazneala liniilor. Designul cucereste intotdeauna cand este vorba de Movado, Vivo, Rondiro sau Dolca. Colectia de ceasuri si bijuterii Garden of Senses, de la Piaget, atrage prin forme si culoare, fiind create pentru a rasfata cele cinci simturi: vazul, auzul, mirosul, simtul tactil si gustul. Rezultatul este surprinzator: flori de ananas din aur alb, diamante si safire Umba, faguri de miere in aur si safire roz, trandafiri delicati din aur, diamante si safire, amprente din aur si diamante, o lume senzoriala in care orice fantezie prinde culoare si forma. Baume&Mercier si-a aniversat cei 170 de ani prin colectia Diamant, dedicata femeii, colectia fiind conceputa astfel incat si cel mai simplu ceas are un diamant discret asezat in coroana.

SPORT. Master Compressor Extreme World, de la Jaeger-LeCoultre, este un ceas dedicat 100% sporturilor extreme, in otel, adapostind primul mecanism cronograf automatic al manufacturii, avand curele interschimbabile, etanseitate 100 m si testat 1.000 de ore. Inovator este sistemul de protectie impotriva socurilor si vibratiilor, o premiera in lumea orologeriei. Colectia Ingenieur de la IWC aniverseaza 50 de ani de la crearea primului model Ingenieur de catre Alfred Pellaton, cel ce a deschis “Era ceasurilor Automatice”. Un ceas sportiv, ce rezista in campuri magnetice de 80.000A/m, cu mecanism automatic complicat, inovator, creat in spiritul colectiei. In mod cert, surprinzator si plin de curaj este Piaget, care a lansat Piaget Emperador Skeleton Tourbillon, pavat cu diamante. Pana aici, poate nimic nu surprinde, dar cele 159 de briliante si 7 safire sunt fixate in puntile mecanismului realizate din aur, o adevarata capodopera a orologeriei si o rafinata bijuterie.

Trenduri



Jules Audemars Equation of Time de la AUDEMARS PIGUET este un ceas exclusiv, combinand mai multe functii: ecuatia timpului, ora la care rasare soarele si cea la care apune, calendar perpetuu cu luna astronomica. O piesa ce ramane fidela traditiei in inovatie a Casei Audemars Piguet. Inspirat de un ceas de buzunar creat inainte de 1900. Acest model a fost dedicat orasului Le Brassus, locul in care a fost fondata manufactura Audemars Piguet. Disponibil in aur galben, roz sau alb.

Audemars Piguet – Royal Oak Tourbillon



In 1999, inaugureaza colectia Tradition d’Excellence, ce va cuprinde opt piese speciale create doar pentru cunoscatori, in serii limitate de 20 de piese, din platina. Primul model a fost Jules Audemars tourbillon cu cronograf si minute repeater. Aceasta colectie reflecta filosofia marcii de a crea in fiecare an o piesa ce va simboliza inestimabilul savoir-faire al creatorilor Audemars Piguet. A patra piesa a colectiei este acest tourbillon, avand cronograf si rezerva de functionare de 10 zile. Original, exista un indicator al rezervei de functionare pentru ultimele 24 de ore.