Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) coordoneaza in Romania Programul de Pregatire Profesionala – ETP 2007, destinat personalului executiv din tarile Uniunii Europene, prin intermediul caruia companiile romanesti pot coopera cu Japonia si Coreea de Sud, informeaza un comunicat CCIR. Programul ETP ofera posibilitatea unei pregatiri profesionale intensive, timp de 12 luni, structurata pe doua faze, prima care se va desfasura in Europa, iar cea de-a doua in Japonia sau Coreea, tara aleasa de participant.  

“Suntem atat de preocupati de Uniunea Europeana, incat nu prea ne mai gandim la alte proiecte. Dar acesta constituie momentul cel mai bun pentru a gandi mai departe de Uniunea Europeana”, a declarat Dragos Seuleanu, vicepresedintele CCIR.

Programul urmareste initierea participantilor in practicile de afaceri si in particularitatile culturale ale celor doua tari, in vederea extinderii relatiilor economice dintre UE si  tarile mentionate.  

“Sunt ferm convins ca relatiile economice si comerciale dintre Romania si Coreea se vor consolida semnificativ in viitor, in special acum, cand Romania a devenit membru deplin al Uniunii Europene. Mediul de afaceri coreean a inceput sa vada Romania ca pe o excelenta poarta catre pietele europene si se pregateste sa realizeze aici noi investitii. De aceea consider ca este o decizie foarte buna, aceea de a invata mai mult despre modul in care sa faceti afaceri in Coreea”, a declarat E.S. Ihl Song Choi, ambasadorul Republicii Coreea la Bucuresti.  

In ziua de 16 februarie, CCIR a organizat un seminar de promovare a acestei oportunitati in mediul de afaceri din Romania la care au participat oficiali din partea Comisiei Europene, ai Eurochambres si ai Centrului pentru Cooperare Industriala UE-Japonia.  

Potrivit comunicatului, potentialii candidati pentru ETP vor depune solicitarile in vederea participarii la program implicand si companiile pentru care lucreaza. Pentru a putea participa la program, atat candidatii cat si companiile de la care provin trebuie sa indeplineasca anumite criterii de eligibilitate. Candidatii vor fi indrumati de CCIR,  iar termenul limita pentru depunerea solicitarilor este 15 mai a.c.

 

Sursa: Capital 16 Februarie 2007