"Ce vârstă avea Michael Brown? 18 ani. Trayvon Martin? 17. Tamir Rice? 12. Ce vârstă va avea următorul? 12 luni? «Ucideţi-i înainte de a creşte» Bob Marley", a reacţionat Taubira, într-un mesaj postat pe Twitter, enumerând numele tinerilor de culoare ucişi de poliţie în Statele Unite şi reluând un vers din melodia "I shot the sheriff" a lui Bob Marley.

Întrebat la postul de radio France Info, ministrul francez originar din Guyana, a explicat că a vrut în acest fel să îşi exprime "solidaritatea într-o situaţie care este extrem de dureroasă".

"Nu voi face judecăţi de valoare în privinţa Statelor Unite", a adăugat ea, dar "atunci când sentimentul de frustrare este atât de puternic, atât de profund, atât de durabil şi masiv, îţi pui întrebări cu privire la încrederea în aceste instituţii".

"Îţi dai seama că acest lucru nu li se întâmplă decât lor. Sunt puşti afroamericani, prin urmare este vorba despre unele clişee, reprezentări, prejudicii care pot crea reflexe teribile. Când acestea sunt reflexe de rănire deja este greu de suportat, când sunt smulse vieţi în acest fel, este şi mai insuportabil", a continuat ea.

Întrebată dacă acest climat se poate compara cu Franţa, Taubira a considerat că "nu este comparabil, chiar dacă este evident că există rasism în Franţa".

Violenţe au izbucnit la Ferguson, Missouri, după anunţul de luni seara privind suspendarea urmăririi penale împotriva poliţistui Darren Wilson care l-a ucis în vară pe tânăr de culoare Michael Brown.