‘Compania Delta Holding salută punerea în libertate a preşedintelui său Miroslav Miskovic după 224 de zile petrecute în detenţie’ într-o închisoare din Belgrad, a precizat grupul pe pagina sa de internet.
Miskovic, arestat în decembrie, a fost inculpat împreună cu alte zece persoane, printre care şi fiul său Marko, pentru că a deturnat peste 153 de milioane de euro în timpul privatizării mai multor companii având ca domeniu de activitate construcţia de drumuri.
Omul de afaceri, considerat cel mai bogat om din Serbia, este de asemenea inculpat pentru evaziune fiscală de 4,2 milioane de euro.
Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.
Suma plătită pentru cauţiune, transferată de compania sa, este cea mai mare din Serbia, fiind de 12 ori peste cea mai importantă cauţiune de până acum, achitată în urmă cu doi ani de fostul preşedinte al Asociaţiei de Fotbal din Serbia, Zvezdan Terzic.
Miskovic, 68 de ani, şi-a făcut averea când era un aliat apropiat al regimului lui Slobodan Milosevic, fostul lider forte al Serbiei, în perioada sancţiunilor internaţionale impuse Serbiei pentru rolul jucat în războaiele din Croaţia, Bosnia şi Kosovo în contextul destrămării fostei Iugoslavii în anii 1990.
Magnatul, a cărui avere este estimată de presă la mai multe miliarde de euro, şi-a extins în ultimii zece ani în întreaga regiune afacerile care acoperă, printre altele, domenii precum producţia alimentară, imobiliare, asigurări şi comerţul en detail.
De mai mulţi ani, Miskovic este considerat de mass-media ca fiind cel mai puternic magnat din Serbia, având relaţii extrem de strânse cu responsabili sârbi din cele mai înalte funcţii, de care s-a servit deseori pentru a obţine condiţii favorabile pentru afacerile sale, mai notează AFP.
Sursa: Agerpres