Cât timp se fierb, de fapt, sarmalele?

Sărbătorile sunt mai aproape ca niciodată și multe gospodine se pregătesc pentru preparatele reprezentative în această perioadă. Pe lângă cozonaci, fripturi și tobă, de pe masa de Crăciun nu pot lipsi sarmalele.

Nu este greu să prepari sarmale, dar sunt câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de capcanele comune precum:

  • ruperea sarmalelor
  • textura prea moale a acestora

Pentru ca masa ta să fie memorabilă, uite câteva secrete care te vor ajuta cu siguranță.

Trucuri pentru cele mai delicioase sarmale

Printre problemele cu care se confruntă gospodinele când gătesc sarmale se află ruperea lor când sunt scoase din oală. Pentru a evita astfel de momente, înainte de a pune sarmalele în oală, trebuie puse frunze de varză pe fundul acesteia. Este recomandat să fie frunze întregi dar și tăiate.

Pentru ca ele să nu se desfacă, se pune varză tocată și printre sarmale. În acest fel, ele își vor păstra forma dorită.

sarmale
SURSA FOTO: Dreamstime

Cât timp fierbi sarmalele?

Timpul de fierbere al sarmalelor poate varia în funcție de ingredientele folosite.

Sarmalele din carne de curcan necesită mai puțin timp la fiert. Popularele sarmale din carne de porc trebuie să fiarbă în jur de 2-3 ore.

Dacă nu știi exact cum să-ți dai seama dacă acestea au fiert, există un truc foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să guști varza de deasupra. Dacă aceasta este moale, atunci sarmalele au fiert corespunzător.

Rețetă de sarmale tradiționale

Iată lista de ingrediente și pașii pentru a pregăti sarmale tradiționale.

Ingrediente

  • 1 kilogram de carne de porc tocată
  • 100 grame de orez
  • 1 lingură de mălai
  • 150 ml de apă
  • 1 ceapă
  • 100 ml suc de roșii
  • Piper, cimbru, o foaie de dafin (fără sare, dacă folosești varză murată)
  • 2 verze acre

Instrucțiuni de preparare

  1. Curăță, toacă și călește în ulei de floarea-soarelui până devine lucioasă
  2. Treci carnea de porc și ceapa călite prin mașina de tocat și adaugă orezul bine scurs
  3. Condimentează compoziția cu piper și adaugă apă și mălai
  4. Amestecă ingredientele până când sunt încorporate uniform
  5. Umple frunzele de varză cu compoziția, formând rulouri
  6. Așază rulourile într-o oală de lut pe un pat de frunze de varză tocate
  7. Introdu elemente precum foi de dafin, cimbru și varză tocată printre sarmale
  8. Adaugă suc de roșii și apă suficientă pentru a acoperi sarmalele
  9. Fierbe sarmalele la foc mic timp de două-trei ore

Preparatul poate fi servit la masă cu mămăliguță, smântână, hrean sau usturoi.