Responsabili cu dezvoltarea conceptului si execuţia clădirii au fost Adrian Pop, reprezentant al CSMC și tânăr arhitect care a făcut parte din proiectul PRISPA, respectiv Ionuț Cioloş din partea Habitat for Humanity Romania.

Unul dintre atuurile clădirii este selecția de materiale folosite: fie că acestea au fost unele tradiționale, precum  baloții de paie folosiți pentru izolarea pereților, șindrila pentru acoperiș și tencuiala de lut, fie că materialele au fost unele inovatoare, precum betonul permeabil sau fundaţia pe şuruburi metalice, toate sunt elementele care contribuie la unicitatea clădirii.

Construcţia funcţionează într-o manieră independentă față de rețeaua de utilități publice. Centrul se va aproviziona cu apă potabilă extrasă dintr-un puț forat la 6 metri adâncime, iar apa de ploaie va fi colectată și folosită la toalete. Apa cu deșeuri va fi tratată și transformată în îngrășământ, astfel completând  circuitul apei în natură. Curentul electric va proveni de la 45 de panouri fotovoltaice iar apa calda va fi furnizată de 2 panouri solare.

După primul an de funcționare, clădirea îşi propune să obţină certificarea celui mai riguros standard internațional în construcții sustenabile: Living Building Challenge. Astfel, clădirea CERC Boldești Scăeni ar putea deveni una dintre cele mai sustenabile clădiri din Europa, a declarat Mona Nicolici, manager Sustenabilitate OMV Petrom.

OMV Petrom și programul "Fabricat în țara lui Andrei" au fost premiate de Revista Capital, la finele lunii mai, în cadrul Galei "Premiile Capital". "Ţara lui Andrei", desemnată de juriul Capital ca fiind cea mai relevantă campanie de responsabilitate socială, este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent, OMV Petrom a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

În ceea ce privește CERC Boldești-Scăeni, acesta face parte dintr-un amplu proiect inițiat în 2012 de către OMV Petrom în localitatea unde compania desfășoară activități operaţionale. Scopul principal al acestuia a fost sprijinirea populației de origine romă din Boldești-Scăeni (care atinge un procent de aproximativ 10% din populația totală a orașului) prin integrarea acesteia pe plan social, educațional și profesional. Investiția totală  în comunitate, între 2012 și 2015, se ridică la aproximativ 650.000 euro, dintre care 340.000 euro au fost destinați construirii Centrului de Resurse al Comunității Boldești-Scăeni.