Casa de pensii oferă 10.000 de noi bilete pentru tratamente balneare

Casa de pensii a anunțat recent că va suplimenta biletele pentru tratamentele balneare de care beneficiază pensionarii. Mai precis, Casa Națională de Pensii Publice va oferi 10.000 de noi locuri. Acestea vor fi puse la dispoziția pensionarilor prin intermediul caselor teritoriale de pensii. Biletele, disponibile pentru pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, vor fi disponibile în perioada imediat următoare. Ele vor fi acordate până la finalul anului.

Astăzi, 10 octombrie 2023, CNPP și-a reînnoit contractele anterioare cu operatorii din industria turismului balnear. Prin aceste acorduri, s-au adăugat încă 10.000 de locuri disponibile până la sfârșitul anului în curs, mai precis pentru seriile 15 – 18.

Reprezentanții CNPP îi anunță pe cei interesați că sunt așteptați la sediile caselor teritoriale de pensii sau în mediul online pentru a solicita biletele care le sunt puse la dispoziție.

15% dintre bilete vor fi acordate cu caracter reparatoriu

CNPP anunță că 15% dintre aceste noi bilete vor fi acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu. Același lucru se va întâmpla și pentru persoanele care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale. Restul biletelor sunt disponibile pentru pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii.

Reamintim că, prin Hotărârea de Guvern nr. 172/2023, care a intrat în vigoare începând cu data de 6 martie, s-a decis asigurarea, pentru anul 2023, a unui număr maxim de 60.420 de bilete de tratament balnear, distribuite pe un număr maxim de 19 serii de trimitere.

În plus față de numărul de bilete menționat mai sus, se vor adăuga și bilete de tratament balnear contractate cu alte unități specializate. Fiecare bilet de tratament prevede o durată de sejur de 16 zile, iar perioada efectivă a tratamentului balnear este de 12 zile.

Fiecare pensionar poate beneficia anual de un singur astfel de bilet. Ele se acordă la cerere numai anumitor categorii de persoane. Ele trebuie să dovedească faptul că au nevoie de un astfel de tratament pentru afecțiunile lor medicale.

Persoanele interesate să obțină un bilet de tratament trebuie să depună o cerere la sediul casei teritoriale de pensii sau să o completeze online folosind site-ul CNPP. Celelalte documente necesare vor fi atașate în momentul eliberării efective a biletului de tratament.

Iată cum arată cererea care trebuie completată:

cerere cnpp
SURSA FOTO: CNPP