Casa de Insolventa Moldova Iasi, lichidatorul societatii Terom Iasi va vinde bunurile acesteia in bloc, prin licitaţie cu strigare de tip competitiv, informeaza un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Licitaţia va avea loc în data de 21 septembrie la sediul Terom, iar lichidator este Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi.

Preţul activului Platforma Industriala Terom cu toate sectiile componente, porneste de la 34,9 milioane de lei plus TVA.

In masura in care nu va fi formulata nici o oferta pentru cumpararea activului functional in integralitatea sa,  comisia de licitatie va putea solicita participantilor, in cadrul aceleiasi sedinte, oferte pentru achizitionarea activelor componente. Vor fi licitate cu prioritate acele active  pentru care participantii au manifestat interes, iar acestea vor putea fi vandute numai sub  conditia ca suma totala obţinuta sa fie cel putin egala cu pretul ofertei de vanzare pentru activul functional. Daca activul functional sau  activele ce îl alcatuiesc nu au putut fi vandute in aceste conditii se va schimba metoda sau strategia de vanzare viitoare.

Alte active ale societăţii vor fi vandute activ cu activ, prin licitatie publică cu strigare, de tip competitiv. Activele sunt oferite la vanzare in integralitatea lor,  nefiind admise cereri  partiale, pentru  bunuri sau subactive din componenţa acestora.

Sursa: Capital