Carmen Dan l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, căruia i-a reproșat că s-a antepronunțat cu privire la violențele din 10 august. Mai mult, Carmen Dan a subliniat că Parchetul General nu este în subordinea președintelui.

„S-a antepronunțat foarte clar, în sensul pronunțării publice că Jandarmeria a acționat violent. Ulterior, i-a cerut procurorului general să se sesizeze și cred că uitându-ne în atribuțiile legale Parchetul General nu este în coordonarea Administrației Prezidențiale. Bineînțeles, procurorul general avea competența să poată să se sesizeze și fără să-i solicite președintele României lucrul acesta.”, a spus Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a mai declarat, marți, că în spațiul public se insistă cu lămuriri asupra orei la care a fost dat ordinul de intervenție, precizând însă că, după părerea sa, acest aspect e mai puțin relevant, având în vedere că intervenția în forță e acoperită juridic.

„Se insistă mult cu aspectele orare, dar cred că au mai puțină relevanță. Intervenția în forță a fost acoperită juridic, din punct de vedere al articolului 19, alineatul 1 și alineatul 2”, a declarat Carmen Dan, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat.


Te-ar putea interesa și: