Mai exact, premiul i-a fost acordat de "Clinton Global Initiative" (CGI), o organizaţie care oferă liderilor mondiali opţiuni pentru dezvoltarea şi punerea în practică a unor soluţii inovatoare la cele mai presante probleme la nivel mondial.

"Slim a devenit omul care a promovat capitalul uman, cultura şi economia Mexicului. A ajutat personal peste 165.000 de tineri care şi-au dorit să-şi continue studiile la universităţi, plătind pentru instruirea lor şi a cumpărat echipamente pentru dotarea şcolilor din mediul rural", scrie ziarul mexican Cronica.

Averea magnatului mexican este estimată la 70 miliarde de dolari, afacerile sale fiind legate în principal de piaţa telecomunicaţiilor din Mexic şi ţările din America Latină. Nucleul afacerilor sale îl constituie de asemenea industria telecomunicaţiilor, el fiind deţinătorul companiilor America Movil, Telcel, Telefonos de Mexico şi Altria Group. În centrul imperiului lui Slim se află însă Grupo Carso, care controlează o serie de mari companii mexicane.

Slim deţine, de asemenea, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Brazilia, Embrate, care controlează întreaga piaţă de comunicaţii mobile şi digitale din această ţară din America de Sud. Planul strategic al magnatului este să preia controlul comunicaţiilor mobile şi digitale în Brazilia, Argentina, Columbia, Chile, Ecuador, Paraguay, Peru şi Uruguay.
Sursa: Agerpres