Pandemia de coronavirus a ajuns în ce-al de-al treilea val. Numărul cazurilor de infectare crește de la o zi la alta, iar tot mai multe țări impun restricții dure. Acesta este și cazul Italiei, care a decis carantinarea obligatorie.

Mai exact, surse din Ministerul Sănătății italian au anunțat că Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Astfel, orice persoană care vine din Uniunea Europeană va fi nevoită să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile, apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade, o măsură aflată deja în vigoare pentru ţările din afara Uniunii.

De menționat este faptul că, potrivit declarațiilor făcute de un reprezentat al Ministerului Sănătății, această măsură ”se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc” în peninsulă, inclusiv cetăţenilor italieni.

Când va intra în vigoare carantina obligatorie

În ceea ce privește data intrării în vigoare a noii restricții de carantină obligatorie, autoritățile nu au stabilit încă acest aspect, în contextul în care minivacanţa de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, este în mod tradiţional utilizată de turiştii străini pentru a se deplasa în Italia.

Trebuie menționat faptul că, în prezent, în Iialia sunt deja în vigoare restricţii severe pentru a limita răspândirea coronavirusului. Printre acestea se numără închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării, etc.

Totodată, în weekendul de Paște, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ”roşie” (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale).

Ministerul Sănătății mai informează faptul că, până în prezent, pandemia de coronavirus a făcut adevărate ravagii în întreaga țară. Peste 108.000 de persoane și-au pierdut viața după ce au fost infectate cu virusul ucigaș.