“Pentru mine, Capital este revista pe care abia așteptam să o citesc pe vremea când eram student, la mijlocul anilor ‘90”, își amintește Dragoș Pătroi.

“Este, de asemenea, revista care – peste ani – mi-a oferit prilejul să-mi exprim unele dintre opiniile mele fiscale în paginile sale, motiv pentru care le mulțumesc public tuturor celor din colectivul redacțional. Dar, înainte de toate, cred că este acea publicație care vine în sprijinul cititorilor săi, cu informații și opinii pertinenete și actuale din domeniul economic. La ceas aniversar, doresc revistei Capital ani mulți, pe care să-i continue pe același drum și cu același profesionalism, în sprijinul și beneficiul cititorilor săi”, ne-a mai transmis Dragoș Pătroi. 

Ce înseamnă capitalismul pentru dumneavoastră?

Dragoș Pătroi: Capitalismul cred că reprezintă, pentru noi, un nou drum, la care am pornit cu toții în urmă cu un sfert de secol. Cu stângăciile și inerențele inevitabile. Evident, au fost plusuri și minusuri, lucruri bune, dar și unele mai puțin reușite. Au fost, poate, și experiențe dureroase sau așteptări înșelate. Dar, ceea ce este cu adevărat important, este să rămână dorința și speranța ca societatea românească să evolueze, să performeze și – în final – să reușească în acest demers de consolidare a unei societăți capitaliste democratice și așezate pe baze economice sănătoase.