Prognoza meteo. Zăpada nu se va lăsa mult așteptată

Prognoza meteo. Meteorologii de la Accuweather au schimbat, recent, prognoza pentru Capitală. Potrivit lor, bucureștenii nu vor aștepta prea mult pentru a se bucura de zăpadă.

Conform prognozei actualizate de meteorologii de la Accuweather, se anticipează că în București va avea loc un episod de ninsori chiar în perioada sărbătorilor.

Astfel, în zilele de 25 și 26 decembrie se prognozează că va ninge în Capitală. În acest fel, zăpada sosește la timp pentru a aduce bucurie celor care își doreau să un peisaj de Crăciun tradițional, chiar și în lipsa unei călătorii la munte.

Conform meteorologilor de la Accuweather, de Anul Nou se preconizează că va ninge în București. Drept urmare, în zilele de 1 și 2 ianuarie 2024 sunt anticipate ninsori slabe și lapoviță în Capitală.

Cum va fi vremea în săptămâna 4-11 decembrie 2023

În săptămâna următoare, temperaturile vor înregistra ușoare scăderi față de media specifică acestui interval în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor peste medie în regiunile sud-estice, în timp ce în restul țării se vor situa, în general, în apropierea normalelor pentru acest interval de timp.

Temperaturi normale în perioada 11-18 decembrie 2023

În săptămâna imediat următoare, temperaturile medii vor rămâne apropiate de valorile normale pentru această perioadă. Acest lucru este valabil aproape toate zonele țării. Se anticipatează cantități ușor peste medie de precipitații în zonele estice și sud-estice. În plus, în restul țării acestea vor fi în general apropiate de valorile specifice pentru acest interval de timp.

La ce ne putem aștepta în săptămâna 18-25 decembrie 2023

În săptămâna sărbătorilor de Crăciun, temperatura medie a aerului se va situa în general aproape de valorile normale pentru această perioadă. Vor exista posibile ușoare scăderi în regiunile extracarpatice. În ceea ce privește regimul pluviometric, se preconizează un deficit ușor în regiunile intracarpatice. Între timp, în restul țării se vor înregistra cantități de precipitații apropiate de normalele specifice.

Prognoza pentru perioada 25 decembrie 2023-1 ianuarie 2024

În săptămâna trecerii dintre ani, mediile valorilor termice vor înregistra ușoare creșteri, situându-se peste nivelurile specifice acestei perioade în toată țara. În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă ca acestea să fie, în general, apropiate de normele specifice acestui interval. Există șansele unui ușor excedent în zonele din vest și nord-vest.