Piaţa motocicletelor* noi comercializate prin dealeri autorizaţi va scădea cu 45-50% în acest an în România, din cauza lipsei de finanţare şi a faptului că în ţara noastră motocicletele sunt văzute ca al doilea autovehicul, nu ca un mijloc de transport, a declarat, Mircea Eremia, manager general al mărcii Honda în cadrul Autoitalia.

Astfel, mult aşteptatul „boom” al vânzărilor de motociclete pe piaţa românească nu va apărea prea curând, ci din contră vor fi înregistrate scăderi continue, pe modelul pieţei auto.

„Finanţarea se obţine foarte greu şi pentru maşini, iar când vine vorba de motociclete acest lucru devine aproape imposibil”, a precizat Eremia.

Potrivit acestuia, Honda a înregistrat o scădere cu 75% a vânzărilor, ajuungând la 60 de unităţi pentru primele trei luni din an, tendinţă ce se menţine până în prezent.

Drept urmare, showroom-ul Honda va fi mutat din Calea Dorobanţi în Pipera. Pe lângă costurile mai mici, marca va beneficia şi de un spaţiu mult mai mare în noua locaţie, circa 1.200 mp, faţă de 200 pm. cât are în prezent.

Amenajarea noului showroom urmează să fie finalizată în următoarele două săptămâni, după care va avea loc transferul.

* Vehicule pe două roţi a căror motoare au o capacitate mai mare de 50 cmc, potrivit Honda.