Toate sectoarele se comercializează pe plus, cel industrial aflându-se în fruntea listei, cu o creştere de până la 2,8%.

În şedinţa de tranzacţionare de miercuri, stocurile mari au performat în defavoarea stocurilor mai mici.

SSE 50, care cuprinde pachetele de acţiuni ale celor mai mari companii listate la bursa din Shanghai, a crescut cu 2,72%, în timp ce CSI 300 a adăugat peste 2%

Indicii CSI 500, Shenzhen Composite și ChiNext – care aliniază stocuri mic – au crescut cu aproximativ 1%.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis şedinţa în creştere cu 1,08% -1 97,61 puncte, până la valoarea de 18.574,44 puncte. De asemenea, bursele de la Hong Kong, Sydney şi Seul erau şi ele în creştere la fel ca şi bursa de la Shanghai care la mijlocul şedinţei înregistra o creştere de 1,55%.

Potrivit traderilor, creşterea burselor asiatice se explică în primul rând prin revenirea optimismului ca urmare a revenirii burselor de la New York.

Indicele Dow Jones Industrial Average a înregistrat miercuri o creştere de aproape 4%, după şase şedinţe consecutive de scădere, pe fondul perspectivelor ca Rezerva Federală americană să amâne majorarea dobânzii de bază din cauza dificultăţilor economice din China.

Pieţele bursiere mondiale urmăresc cu atenţie orice semn de încetinire a economiei Chinei, a doua mare economie a lumii responsabilă pentru 13% din PIB-ul mondial. În încercarea de a calma situaţia de pe bursă şi a arăta că este hotărâtă să susţină activitatea economiei, Banca centrală a Chinei a adoptat marţi o nouă reducere a dobânzii de bază, cea de a cincea reducere a costului creditului după luna noiembrie 2014.