Bursa Monetar – Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) va introduce tranzactiile virtuale pentru cei ce sunt interesati sa invete sau sa investeasca pe piata la termen.

„Introducerea tranzactiilor virtuale are drept scop cresterea numarului de investitori in piata la termen, permitand celor interesati sa isi construiasca o imagine clara asupra multiplelor avantaje ale instrumentelor derivate, de la costurile foarte reduse, la randamentele consistente si sistemul de compensare foarte eficient, ca sa mentionez doar cateva dintre ele”, a precizat Teodor Ancuta, presedintele bursei sibiene.

Tranzactiile virtuale se adreseaza celor care doresc sa se familiarizeze cu mecanismul de functionare al pietei futures si options cat si modului de utilizare a platformei electronice de tranzactionare ELTRANS.

Piata virtuala a BMFMS functioneaza dupa reguli similare celei reale si este deschisa pentru tranzactionare de luni pana vineri intre orele 10:00 – 15:00. Accesul pe piata virtuala se face in baza unui cont, user-name si parola, alocat de catre Departamentul Informatic al bursei.

Persoanele conectate vor putea solicita on-line informatii privind functionarea pietei prin intermediul canalului public de comunicatie al platformei ELTRANS.

Sursa: BMFMS, 14 aprilie 2006