Castigurile pe care le-au adus pana acum actiunile SIF-urilor, bancilor si companiilor petroliere au ramas, in buna masura, la Bursa, iar titlurile farmaceutice erau unele dintre cele mai atractive plasamente existente la indemana. Oferta care se prefigureaza sa apara din partea Zentiva, unul dintre cele mai mari grupuri producatoare de medicamente din Europa Centrala, a pus in miscare un sector considerat extrem de interesant pentru investitori.

Ultimele evenimente arata ca societatile romanesti din domeniu sunt suficient de competitive pentru a intra si in vizorul marilor companii de profil, nu doar al fondurilor de investitii interesate de cresterea cotatiei bursiere.
“Pretul oferit de compania ceha este cu circa 40% mai mare decat cel de pe Bursa de la inceputul lunii septembrie, ceea ce a justificat o crestere accentuata a actiunilor Sicomed”, a explicat Cristian Tudorescu, seful departamentului de analiza al Vanguard.

Nici celelalte companii farmaceutice listate nu au fost mai prejos. “Biofarm a urcat semnificativ in septembrie, dupa ce s-a incheiat perioada de acumulare, care a durat cateva luni, in intervalul 0,31 – 0,35 lei/actiune. In acest moment, societatea are un actionariat mai diversificat, iar noii cumparatori asteapta, pe termen lung, fructificarea investitiei lor in aceasta companie”, explica Tudorescu.

Actiunile Antibiotice Iasi s-au scumpit si ele cu 17,68%, investitorii fiind in asteptarea momentului in care producatorul iesean de medicamente va fi privatizat.