CODECS si revista Capital au organizat, in luna septembrie, un concurs avand ca premiu o bursa la Management Performant. Cursul face parte din etapa de Certificat Profesional in Management a programului de MBA al Open University Business School, oferit in Romania de CODECS.
“Cursul se adreseaza unui spectru larg de persoane, care nu au beneficiat pana acum de o instruire formala in domeniu si doresc sa-si formeze competente manageriale”, a precizat Renaldo Nita, director program MBA.

Castigatorul acestei burse este Eduard Claudiu Cristoi, sef birou PSI, SSM, AQ din cadrul companiei Termoserv Deva. In varsta de 36 de ani, Eduard este inginer minier, dar are si o diploma in managementul firmei.


“Mi-am dorit foarte mult sa castig aceasta bursa. Parerea mea este ca, pe intreaga durata a activitatii, fiecare dintre noi ar trebui sa participe la un proces educational continuu”, spune Eduard Cristoi.


Tema concursului a constat in elaborarea unui raport adresat sefului, in care era descrisa organizatia in care lucreaza, contextul in care activeaza, abordarea adoptata, obiectul activitatii, marimea si, dupa caz, compartimentul din care fac parte. In plus, raportul trebuia sa contina o analiza a naturii muncii lor, explicand cerintele si constrangerile postului. Pe baza acestei analize, participantii trebuiau sa identifice doua domenii ale performantei lor pe care ar dori sa le imbunatateasca si sa faca cateva propuneri practice privind imbunatatirile respective.
Lucrarile au fost trimise pe adresa revistei Capital, iar un juriu format din reprezentanti ai companiei CODECS si ai trustului de presa Ringier au desemnat castigatorul. Bursa a fost acordata in cadrul workshop-ului “Management Performant: roluri, competente, aptitudini”, la care au fost invitati manageri din diferite organizatii din Bucuresti. In cadrul atelierului, participantii au aflat, printre altele, care este rolul managerului in organizatie si cum isi pot creste eficacitatea in activitate.