Dacă amendamentul legislativ pregătit de Ministerul bulgar pentru Dezvoltare Regională este aprobat de Parlament, şoferii vor avea voie să conducă ceva mai repede pe autostradă fără să fie amendaţi.

"Hai să fim serioşi: cine conduce cu 120 km/h pe autostradă?!", a fost întrebarea retorică ridicată de premierul bulgar Boyko Borisov, care a adăugat că 140 km/h este o viteză "decentă" pentru maşinile moderne.

Desigur, şoferii pot alege să menţină o viteză sub limita maximă, a subliniat Borisov, spunând totodată că ridicarea limitei de viteză va contribui la scăderea numărului de sancţiuni aplicate pentru viteză excesivă.

Pentru autobuze şi camioane viteza maximă nu va fi ridicată la 140 km/h.

Modificările propuse la Legea privind traficul rutier din Bulgaria vizează şi drumurile expres ce urmează a fi contruite în ţară. Ele vor avea câte două benzi pe sens, dar nu îndeplinesc toate cerinţele (cum ar fi o banda de urgenţă) pentru a se încadra în categoria autostrăzi, motiv pentru care costurile de construcţie vor fi mai mici, iar viteaza maximă legală nu va depăşi 120 km/h.