Investiţia se va derula pe o perioadă de trei ani, începând cu anul acesta şi va necesita o contribuţie financiară de la buget de 13 milioane de lei în primul an, 130,2 milioane lei în cel de-al doilea şi 117,2 milioane lei în al treilea an.
Sala polivalentă va fi construită de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pe un teren situat în Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", în zona patinoarului Flamaropol. Terenul va fi pus la dispoziţie cu titlu gratuit Ministerului Dezvoltării de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Complexul are deja săli de antrenamente pentru gimnastică, haltere, judo, box sau atletism, folosite în prezent de loturile naţionale sau olimpice, precum și două bazine de înot acoperite, un bazin de înot descoperit, un stadion de atletism, patinoarul Flamaropol şi terenuri ale Federaţiei Române de Baschet cu sală pentru jocuri.
Potrivit hotărârii de Guvern, în perioada 2010 – 2016 se urmăreşte realizarea unui număr de 30 de săli polivalente de trei tipuri: cu 15.000 de locuri, 10.000 de locuri și 5.000 de locuri.